News

Pentagonul vorbește deschis despre OZN-uri. Oficiali din Apărare spun că au observat tot mai multe ”obiecte neidentificate” pe cer 

Reprezentanții Pentagonului au vorbit deschis despre OZN-uri. Ei spun că au observat ”tot mai multe obiecte neidentificate”, pe cer, în ultimii 20 de ani.
19.05.2022 | 12:09
Pentagonul vorbeste deschis despre OZNuri Oficiali din Aparare spun ca au observat tot mai multe obiecte neidentificate pe cer
Obiecte zburătoare surprinse de Pentagon. Sursa foto: Departamentul de Apărare al SUA
ADVERTISEMENT

Un mesaj uimitor vine de la Pentagon pe tema OZN-urilor. Oficiali din Apărare au făcut dezvăluiri, potrivit cărora, în ultimii 20 ani, pe cer au văzut ”tot mai multe obiecte neidentificate”.

Reprezentanții Pentagonului spun că în ultimele două decenii au observat pe cer foarte multe ”obiecte neidentificate”

O astfel de mărturie a fost făcută marți, în cadrul unei audieri publice, organizată pentru prima dată după mai mult de 50 de ani, de către Congresul Statelor Unite. Evenimentul s-a dedicat ”fenomenelor aeriene neidentificate”, transmite CBS News.

ADVERTISEMENT

Subsecretarul adjunct al Apărării pentru Informații și Securitate, Ronald Moultrie, și directorul adjunct al Informațiilor navale, Scott Bray, au vorbit despre rapoartele Congresului legate de OZN-uri.

”De la începutul anilor 2000, am observat un număr tot mai mare de obiecte neautorizate sau neidentificate”, a precizat și Scott Bray, care este director adjunct al Serviciului de Informaţii pentru Marina Americană.

ADVERTISEMENT

Oficiali ai Pentagonului: ”Obiectele neidentificate sunt o potențială amenințare la securitatea națională”

În rapoarte este specificat că majoritate obiectelor observate pe cer, în ultimele două decenii rămân ca ”neidentificate.” Rep. André Carson, democrat din Indiana, a deschis evenimentul afirmând că posibelele OZN-uri: ”sunt o potențială amenințare la securitatea națională și trebuie tratate în acest fel”.

”Piloții au evitat să raporteze sau au râs atunci când au observat obiecte neidentificate. Oficialii DOD au relegat problema în spatele covorului sau au măturat-o complet sub covor, temându-se de o comunitate sceptică de securitate națională.

ADVERTISEMENT

Astăzi, știm mai bine. UAP-urile sunt inexplicabile, este adevărat. Dar sunt reale. Trebuie investigate. Și orice amenințări pe care le prezintă trebuie atenuată”, a mai transmis Carson.

De altfel, tot Scott Bray  a susținut că anul trecut s-au raportat aproape 400 de obiecte neobișnuite pe cer, fiind semnalate deasupra antrenamentelor militare sau a unui spațiu aerian. În susținerea sa, Scott Bray a arătat un filmuleț cu un UAP care trece rapid prin fața unui pilot.

ADVERTISEMENT

Totuși, oficialul Pentagonului a subliniat că nu a detectat nimic  ”care să sugereze o origine non-terestră”, dar nu exclude definitiv această posibilitate.

Dincolo de toate acestea, armata americană și serviciile secrete încearcă să descopere dacă ”fenomenele aeriene neidentificate” reprezintă amenințări la adresa SUA.

Cuvântul OZN (Obiect Zburător Neidentificat) s-a considerat, de-a lungul timpului, o navă spațială extraterestră. Anul trecut, Pentagonul solicita o atenție sporită pe acest subiect.

ADVERTISEMENT
Tags: