ADVERTISEMENT
News

Pentru că se plictisea în carantină, un tânăr din Galați a ieșit la plimbare cu mașina. Nu avea nici permis de conducere

Autor: Bogdan Solomon | 26.01.2021 | 19:55
Pentru că se plictisea în carantină, un tânăr din Galați a ieșit la plimbare cu mașina. Nu avea nici permis de conducere
Pentru fapta sa, gălățeanul s-a ales cu dosar penal. Sursa foto: Colaj Fanatik

Un tânăr de 22 de ani a fost oprit în trafic noaptea trecută, în jurul orei 01:30, pe strada Anghel Saligny din Galați și luat la întrebări de polițiști. Întrucât nu avea permis de conducere, aceștia au decis să-l verifice în bazele de date și astfel au constatat că se întorsese din Belgia la sfârșitul săptămânii trecute și trebuia să rămână în carantină la domiciliu timp de 14 zile.

ADVERTISEMENT

Pentru fapta sa, bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, dar şi cu o amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

Nu este singurul caz de acest gen cu care s-au confruntat autoritățile gălățene în acest debut de an. Pentru că se plictisea acasă, un tânăr de 21 ani a încălcat carantina și a plecat să se întâlnească cu un grup de prieteni. A fost găsit, însă, de jandarmi într-o stație de autobuz din comuna Cuza Vodă în timp ce încerca să se ascundă de patrulă.

Se plimba cu mașina în toiul nopții, deși trebuia să fie în carantină

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Anghel Saligny, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Galați.

ADVERTISEMENT

Întrucât acesta nu a putut prezenta  permisul de conducere, poliţiştii l-au verificat în bazele de date, constatând că nu figurează ca deţinător al unui astfel de document.

Mai mult, s-a stabilit că tânărul, care revenise în ţară din Belgia, ar fi trebuit să se afle în carantină, la domiciliu, începând cu data de 24.01.2021.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și, totodată, l-au sancționat contravențional pe tânăr cu amendă în valoare de 1000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/2020”, se arată în informarea transmisă de IPJ Galați.

ADVERTISEMENT

S-a plictisit în carantină și a plecat să-și vadă prietenii

Din păcate, nu singurul caz de acest gen cu care s-au confruntat autoritățile gălățene în ultima perioadă. Pentru că s-a plictisit acasă, un tânăr de 21 ani a încălcat carantina și a plecat să se întâlnească cu un grup de prieteni. A fost găsit, însă, de jandarmi într-o stație de autobuz din comuna Cuza Vodă în timp ce încerca să se ascundă de patrulă.

Jandarmii aflați în misiune de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor impuse de carantină în comuna Cuza Vodă au observat într-o stație de autobuz din localitate un tânăr care încerca să își ascundă privirea. Jandarmii s-au apropiat, iar în urma legitimării au observat că pe numele acestuia figurează mențiunea persoana aflată în carantină.

ADVERTISEMENT

Din verificările făcute de oamenii legii a rezultat faptul că tânărul a intrat în țară pe data de 24 decembrie 2020, venind dintr-o zonă galbenă, iar pentru 14 zile urma să stea în carantină la adresa de domiciliu, așa cum a declarat în formularul completat la intrarea în țară”, au transmis jandarmii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT