Sport

Pentru câți bani l-a refuzat Bogdan Stancu pe Gigi Becali. Ce salariu are atacantul la Eyupspor. Exclusiv

FANATIK a aflat salariul pe care îl va avea Bogdan Stancu la Eyupspor, echipă pentru care a refuzat-o pe FCSB.
19.06.2021 | 13:30
Pentru cati bani la refuzat Bogdan Stancu pe Gigi Becali Ce salariu are atacantul la Eyupspor Exclusiv
Pentru câți bani l-a refuzat Bogdan Stancu pe Gigi Becali. Ce salariu are atacantul la Eyupspor. Exclusiv. FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bogdan Stancu rămâne în Turcia. Fostul internațional nu a dat curs ofertei de la FCSB și va evolua pentru Eyupspor, formație nou-promovată în eșalonul secund. Gigi Becali aștepta un răspuns până pe 15 iunie din partea „Motanului”, dar acesta nu a mai venit, astfel că finanțatorul roș-albaștrilor s-a reorientat și vreaf un atacant de la Viktoria Plzen.

FANATIK a aflat câți bani va încasa Bogdan Stancu la Eyupsor. Fostul internațional va juca două sezoane la Eyup, dar doar în cazul în care nou-promovata se va menține în eșalonul secund. Dacă echipa retrogradează în liga a treia, fostul internațional nu este obligat să rămână, dar are opțiune să își prelungească înțelegerea pentru încă un sezon.

ADVERTISEMENT

Stancu va încasa la Eyup un salariu lunar de 50 de mii de euro, cu 20 de mii de euro mai mult decât îi oferea Gigi Becali la FCSB. Astfel, într-un singur sezon petrecut la Eyup, „Motanul” va încasa nu mai puțin de 600 de mii de euro.

Bogdan Stancu, plătit regește de Eyupsor. FCSB nu putea concura cu oferta turcilor

Totuși, Gigi Becali ar mai avea o șansă să îl aducă la FCSB pe Bogdan Stancu, dar abia vara viitoare, după terminarea sezonului 2021-2022. Atacantul în vârstă de 33 de ani va rămâne liber de contract în cazul în care Eyupspor nu va reuși să se mențină în liga secundă, șansele fiind infime ca Stancu să dorească să continue în cel de-al treilea eșalon.

ADVERTISEMENT

Eyup va fi al cincilea club din Turcia la care evoluează Bogdan Stancu, după Galatasaray, Orduspor, Genclerbirligi și Bursaspor. Ultima oară la Gencler, „Motanul” a fost asaltat de oferte în această vară, mai ales din țara lui Erdogan.

Stancu a reprezentat marea dorință a lui Gigi Becali în perioada de mercato. Finanțatorul vicecampioanei României pregătea un salariu imens pentru cel care a mai evoluat o dată în tricoul roș-albastru, dar  nici măcar această ofertă nu putea concura cu cea turcilor.

ADVERTISEMENT

„Cu Bogdan Stancu uite acum am vorbit, m-a sunat el, avea o datorie să mă sune, să-mi spună. I-am mărit oferta, i-am dat 30.000. Pe 15 se întâmplă alegerile la turci. Dar el crede că va rămâne acolo, probabil are ceva informații. Mi-a spus că în procent mare rămâne în Turcia, dar cine știe?

Acolo îi dă salariu 450.000, dar nu-i vorba doar despre bani, ci despre cuvânt, că i-a dat cuvântul unui bașkan cu care a câștigat el vreo 4.000.000 de euro în Turcia. Eu îl aștept până pe 15.

ADVERTISEMENT

Pe Bogdan îl aștept oricât. El mi-a spus ‘nea Gigi, un singur lucru să știi, eu nu trădez Steaua (n.r. FCSB) și voi juca în România doar la Steaua (n.r. FCSB)’!”, declara Gigi Becali, la Digi Sport, cu câteva zile înainte ca Stancu să dea curs ofertei de la Eyup.

  • 450 de mii de euro este cota de piață a lui Bogdan Stancu, conform transfermarkt.com

„Motanul”, cu gândul la distracție înainte să semneze cu noua echipă

Înainte să ajungă la un acord cu Eyupspor, Bogdan Stancu a mers într-o vacanță exotică alături de prieteni și de familie. La fel ca și alți fotbaliști români, precum Adi Popa și Florin Tănase, „Motanul” a ales să se relaxeze în mijlocul Oceanului, mai exact în Zanzibar, Tanzania.

Bogdan Stancu are în continuare porțile deschise pentru o eventuală revenire la FCSB și rămâne una dintre cele mai profitabile afaceri din istoria roș-albaștrilor. Cumpărat în 2008, de la Unirea Urziceni, cu 2 milioane de euro, atacantul a fost vândut în 2011, la Galatasaray, cu 5 milioane de euro.

  • 600 de mii de euro va câștiga Bogdan Stancu într-un sezon la Eyupspor
  • 30 de mii de euro pe lună era salariul pe care „Motanul” l-ar fi încasat la FCSB

  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,75. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT