Sport

CCA, decizie surprinzătoare pentru derby-ul FCSB – Rapid. A ales un arbitru care nu este pe lista FIFA!

CCA l-a delegat pe Sebastian Colţescu, care nu se află pe lista FIFA, să conducă la centru derbyul FCSB - Rapid, programat duminică, de la ora 21:00, în etapa a 17-a din Liga 1.
05.11.2022 | 14:45
CCA decizie surprinzatoare pentru derbyul FCSB  Rapid A ales un arbitru care nu este pe lista FIFA
Derbyul FCSB - Rapid va fi arbitrat la centru de un arbitru care nu este pe lista FIFA, Sebastian Colțescu. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Runda cu numărul 17 are drept cap de afiș derbyul dintre FCSB și Rapid. Partidă care se va disputa duminică, de la ora 21:00, pe Arena Națională. Însă, pentru Comisia Centrală a Arbitrilor, se pare, meciul nu are ”greutatea” necesară pentru a beneficia de un arbitru de pe lista FIFA.

Colțescu, arbitru care nu mai este pe lista FIFA din 2020, arbitrează FCSB – Rapid

Sebastian Colțescu a fost arbitru FIFA în perioada 2006 – 2020. Apoi, alături de Marius Avram, a părăsit lista, locul lor fiind luat de Andrei Chivulete și Marian Barbu.

ADVERTISEMENT

Ei bine, se pare că pentru Comisia Centrală a Arbitrilor, acest lucru este irelevant. Inclusiv în cazul unui derby precum cel dintre FCSB și Rapid.

Dovada este că Andrei Chivulete, arbitru FIFA, este rezervă la acest meci, în timp ce la centru se va afla tocmai unul dintre cei cărora le-a luat locul, Colțescu.

ADVERTISEMENT

Nici asistenții desemnați pentru acest joc nu se numără printre cei de pe lista FIFA. Pentru că vorbim despre Daniel Mitruţi şi George Neacşu. În Camera VAR se vor afla Radu Petrescu şi Marius Badea.

În schimb, la FC Argeș – Sepsi, spre exemplu, brigada este la cel mai înalt nivel. Cu Istvan Kovacs, care se pregătește pentru Cupa Mondială din Qatar, și Horațiu Feșnic, și el pe lista FIFA, arbitru VAR.

ADVERTISEMENT

Situație similară și la Petrolul – UTA. Acolo unde la centru este Marian Barbu, iar în camera VAR se va afla Marcel Bîrsan. Ambii fiind pe lista FIFA.

Rămâne acum să sperăm doar ca Sebastian Colțescu să aibă o prestație la nivelul cerut de o confruntare care se anunță de foc.

ADVERTISEMENT

În acest sezon din SuperLiga, Sebastian Colțescu a arbitrat nouă meciuri. Partide în care a acordat 43 de cartonașe galbene, două cartonașe roșii și cinci lovituri de la 11 metri.

Colțescu a mai arbitrat-o pe Rapid de două ori în acest sezon, în eșecul cu CFR Cluj (0-1) și în victoria cu FC Voluntari (1-0). FCSB a mai fost arbitrată de Sebastian Colțescu în victoria cu UTA, scor 2-1, în etapa a 14-a.

 

ADVERTISEMENT