Sport

Pentru ce sumă a ratat Mircea Lucescu transferul lui Neymar: ”N-a vrut să plătească”

Neymar este cel mai scump transfer din istoria fotbalului, dar cariera sa ar fi putut fi alta dacă ar fi ajuns sub comanda lui Mircea Lucescu la Șahtior.
20.05.2021 | 23:15
Pentru ce suma a ratat Mircea Lucescu transferul lui Neymar Na vrut sa plateasca
ADVERTISEMENT

În vara anului 2017, Neymar părăsea Barcelona și se transfera la PSG, francezii plărindu-i clauza de reziliere în valoare de 222 de milioane de euro.

După patru ani în capitala Franței, brazilianul nu și-a îndeplinit obiectivele, câștigarea Champions League și Balonul de Aur, dar a decis să-și prelungească înțelegerea.

ADVERTISEMENT

De ce nu a reușit Mircea Lucescu transferul lui Neymar la Șahtior Donețk

Interesant este faptul că Mircea Lucescu a dezvăluit că a vrut să-l transfere pe Neymar în perioada când acesta evolua la FC Santos, dar patronul lui Șahtior Donețk, Rinat Ahmetov, a refuzat să plătească suma cerută de brazilieni.

”L-am vrut și pe Neymar, dar au cerut 15 milioane pe el. Președintele a zis: ‘Cum să dau 15 milioane pe un jucător?’ Dar uitați-vă unde a ajuns.

ADVERTISEMENT

Ne-am uitat apoi la Teixeira și la Douglas Costa, se vedea că sunt jucători de talent, chiar dacă jucaseră 8-9 meciuri la echipele lor. Trebuie să știi cum să-i crești, cum să-i educi. Cel mai important lucru în relația cu jucătorii asta e”, a declarat Lucescu la emisiunea Digi Sport Special.

De ce a transferat Lucescu brazilieni la Șahtior

Tehnicianul român a povestit cum s-a ajuns ca la Șahtior Donețk să existe o adevărată colonie braziliană, și a mai spus că Rinat Ahmetov a rămas îndrăgostit de jucătorii din această țară și mizează în continuare pe ei.

ADVERTISEMENT

”Am plecat de la ideea de a aduce brazilieni pentru a face spectacol și pentru a umple stadionul. Președintele s-a îndrăgostit pur și simplu de brazilieni după aceea. Sigur, cu atenție. Nu jucători depășiți.

La început, transferurile erau făcute la recomandarea mea, apoi l-au luat pe șeful scouterilor de la Porto. Teixeira, Willian, Douglas Costa, Fernandinho, Jadson sunt transferuri făcute cu mine și cred că au fost mai bune decât ce au luat după aceea”, a afirmat Lucescu.

ADVERTISEMENT

Lucescu, dezamăgit de Șahtior

Mircea Lucescu a scris istorie în cei 12 ani petreciuți la Șahtior Donețk când a dominat autoritar fotbalul din Ucraina. În acest sezon, ele a ales să meargă la rivala Dinamo Kiev, alături de care a câștigat campionatul, Cupa și Supercupa Ucrainei.

Tehnicianul român a dezvăluit într-un interviu că înainte de a semna cu Dinamo Kiev și-a oferit de mai multe ori serviciile gratis la Șahtior Donețk, dar de fiecare dată a fost refuzat de fosta sa formație.

După ce a reușit eventul în Ucraina, cel mai titrat antrenor român al ultimelor decenii își pune deja la punct  strategia pentru noul sezon european.

ADVERTISEMENT