News

SPECIAL FANATIK. Pentru ei joacă acum Cristi Chivu şi Răzvan Cociş! Povestea celor de la Tricolori FC

Povestea e simplă: în 2012, câţiva români stabiliţi în Chicago, pasionaţi de fotbal, s-au strâns şi au hotărât să nu mai facă doar simple miuţe săptămânale după muncă, ci să le...
07.08.2017 | 00:06
SPECIAL FANATIK Pentru ei joaca acum Cristi Chivu si Razvan Cocis Povestea celor de la Tricolori FC

Povestea e simplă: în 2012, câţiva români stabiliţi în Chicago, pasionaţi de fotbal, s-au strâns şi au hotărât să nu mai facă doar simple miuţe săptămânale după muncă, ci să le dea şi o formă organizată. Aşa s-a născut Tricolorii FC, o echipă care joacă în Liga de Amatori a oraşului din nord-estul Americii, într-un campionat ce cuprinde echipe ale tuturor naţionalităţilor din Chicago. Meciurile se dispută la fiecare final de săptămână şi tricolorii se descurcă destul de bine. Mai ales că la câteva meciuri au avut parte de aportul unor celebrităţi: Cristi Chivu, fostul căpitan al naţionalei României, a evoluat pentru ei, iar Răzvan Cociş, om cu 50 de selecţii sub tricolor, este o prezenţă constantă.

Chivu Cocis Tricolorii FC. Joacă împotriva tuturor naţiilor din Chicago

“Suntem de prin toată România. Din Timişoara, Iaşi, Craiova, Bucureşti, de peste tot. Suntem toţi români, prieteni, ne cunoaştem de multă vreme şi jucăm de mult timp fotbal împreună. Aşa am decis să ne facem echipa”, povestesc românii care au format Tricolorii FC. Au pornit la drum în 2012. Se sponsorizează singuri, şi-au făcut echipament, evident, în culorile steagului naţional, albastru galben şi roşu. Pe siglă, la fel, tricolorul, dar şi dracones-ul, simbolul dacic ce are capul de lup şi corpul de şarpe.

Într-un fel, sunt reprezentanţii României la Chicago, pentru că joacă în liga de fotbal a oraşului împotriva echipelor formate din jucători de toate naţiile. “Nu sunt echipe ale firmelor, sau ceva de genul, în liga asta a noastră. Doar formaţii ale diverselor naţionalităţi”, povestesc membrii echipei. Bulgari, sârbi, polonezi….chiar şi japonezi sunt adversarii săptămânali ai celor de la Tricolorii FC. Mai sunt şi echipe ale colegiilor americane din zona Chicago, care vin să-şi măsoare forţele cu românii în liga lor. Profesiile celor din echipă sunt ca la orice formaţie de amatori: electricieni, taximetrişti, instalatori, şoferi de limuzină, sau oameni cu job-uri de birou. Sunt 28 în total. Vin doar toate colţurile „Windy City” şi se strâng săptămânal pentru meciuri şi când se poate, şi pentru antrenamente. “Vă daţi seama, nu avem sponsori. Singuri închiriem terenurile, singuri plătim baremurile arbitrilor sau dăm primele de joc. Adică tradiţionala bere de după meci”, povestesc membrii Tricolorii FC. Niciunul dintre ei nu a jucat fotbal la nivel profesionist în România, toţi au evoluat doar la nivel de juniori în oraşele natale.

Chivu Cocis Tricolorii FC. Fani Chicago Fire

Evident, dacă îţi place fotbalul şi stai în Chicago, nu poţi să ratezi meciurile de acasă ale echipei oraşului, Chicago Fire. Şi, ca român, nici nu aveai cum, pentru că aici titular incontestabil a fost, vreme de două sezoane, Răzvan Cociş. Acesta a evoluat în 66 de partide pentru formaţia care l-a adus în toamna anului trecut pe Bastian Schweinsteiger, campion mondial cu Germania şi fost star al lui Bayern Munchen sau Manchester United, reuşind să marcheze şi patru goluri. “Mergem la meciurile lui Chicago Fire de dinainte să vină Răzvan acolo şi mergem şi acum, după ce el a plecat. Doar suntem fani adevăraţi”, povestesc băieţii de la Tricolorii FC.

Chivu Cocis Tricolorii FC. Chivu a dat două goluri pentru ei. Cociş, prezenţă constantă

În această vară, cei de la Tricolorii FC au reuşit o performanţă de domeniul fantasticului: au reuşit să-i înregimenteze pe Răzvan Cociş şi….pe Cristi Chivu! Pe fostul mijlocaş al naţionalei l-au “achiziţionat” în urma relaţiei pe care şi-au făcut-o cu el, fiind concitadini timp de doi ani de zile. Cociş, 50 de selecţii în naţională, este o prezenţă destul de obişnuită la mecurile lor. Pe această filieră l-au „transferat” şi pe Cristi Chivu.

Acesta, când era în oraş, a fost convins să vină să îmbrace tricoul celor de la Tricolorii FC. Practic, aceasta este ultima formaţie pentru care a evoluat Cristi Chvu. “Meciul de retragere” pentru el a fost partida contra celor de la Balkan FC, o echipă a etnicilor bulgari din oraşul Chicago. Tricolorii FC a pierdut cu 3-2, iar Cristi Chivu a marcat cele două goluri are echipei, unul superb, din lovitură liberă. Golul îl puteţi vedea mai jos.

34 de ani are Răzvan Cociş. În carieră, mijlocaşul a evoluat pentru U Cluj, Sheriff Tiraspol, Lokomotiv Moscova, Poli Timişoara, Al Nasr, Karpaty Lvov, FC Rostov, Hoverla Uzhorod şi Chicago Fire

5 echipe profesioniste a înşirat Cristi Chivu în cariera sa: CSM Reşiţa, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam, AS Roma şi Inter Milano

75 de selecţii are Cristi Chivu pentru România, el reuşind să marcheze şi 3 goluri

Tags: