Fotbal international

Pentru Istvan Kovacs, Cupa Mondială s-a încheiat! FIFA, decizie radicală după ce l-a delegat de 8 ori arbitru de rezervă. Când ajunge în România. Update exclusiv

Istvan Kovacs (38 ani) e unul dintre cei mai ghinioniști arbitri de la CM din Qatar, fiind al patrulea oficial la nu mai puțin de opt partide. Centralul revine în România.
08.12.2022 | 15:03
Pentru Istvan Kovacs Cupa Mondiala sa incheiat FIFA decizie radicala dupa ce la delegat de 8 ori arbitru de rezerva Cand ajunge in Romania Update exclusiv
Pentru Istvan Kovacs, Cupa Mondială s-a încheiat! FIFA, decizie radicală după ce l-a delegat de 8 ori arbitru de rezervă. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
08-12-2022
13:11

Istvan Kovacs se întoarce în România

FANATIK a aflat că Istvan Kovacs pleacă din Qatar și va ajunge la București, joi, 8 decembrie, pe aeroportul Otopeni. 

Astfel, Istvan Kovacs ar putea fi chiar delegat la ultimele meciuri din acest sezon din SuperLiga, în caz contrar, va profita de o binemeritată vacanță. 20 decembrie data la care se dispută ultimele meciuri din acest sezon în România. 

Românii au fost extrem de nemulțumiți, după ce Istvan Kovacs, singurul arbitru român prezent la Campionatul Mondial, nu a arbitrat de la centru nicio partidă la turneul final din Qatar.

Final de drum pentru Istvan Kovacs la Campionatul Mondial din Qatar

Din păcate pentru Istvan Kovacs, Campionatul Mondial se încheie fără niciun meci condus de la centru. Deși a câștigat aproximativ 100.000 de euro, după ce a fost arbitru de rezervă la opt partide, FIFA a decis să nu mai fie delegat la nicio partidă, nici măcar din această postură.

ADVERTISEMENT

Deși existau șanse ca Istvan Kovacs să facă parte dintre „cavalerii fluierului” care vor continua să oficieze la Doha până la finalul competiției, FIFA a decis să îl facă parte din lotul trimis „acasă”. Alături de el, în România se vor întoarce și asistenții Adrian Artene și Vasile Marinescu.

Meciurile la care Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă

Istvan Kovacs a câștigat nu mai puțin de 95.000 de euro prin prezența la acest turneu final, pe care l-a început chiar la meciul de deschidere dintre Qatar și Ecuador. Lista completă:

ADVERTISEMENT

Qatar – Ecuador 0-2
Uruguay – Coreea de Sud 0-0
Argentina – Mexic 2-0
Spania – Germania 1-1
Ecuador – Senegal 1-2
Arabia Saudită – Mexic 1-2
Croația – Belgia 0-0
Portugalia – Elveția 6-1

De ce nu a arbitrat Istvan Kovacs la Campionatul Mondial: „Sunt jocuri! Nici Collina nu e vreun sfânt!”

Adrian Porumboiu a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI de ce Istvan Kovacs nu a oficiat nicio partidă: „Pare chiar neverosimil ce se întâmplă și e de neînțeles. Am înțeles opinia lui Crăciunescu, că el ar fi fost de la început pe o listă suport la care se apelează doar dacă se accidentează cineva, ceea ce n-ar avea sens din moment ce a fost chemat acolo, nu invitat, cu întreaga brigadă. Dacă era singur, atunci puteai spune treaba aceasta. Și mi se pare nedrept.

ADVERTISEMENT

Eu nu sunt unul dintre admiratorii necondiționați ai lui Kovacs din motive pe care nu are sens să le reamintesc acum, dar pentru CM și ce arbitri am văzut cred că se putea achita cu brio de această nobilă și frumoasă delegare”, a explicat fostul mare arbitru internațional.

Cristi Balaj, lămuriri cu privire la Istvan Kovacs: „Nu a mai fost nevoie să se apeleze la el”

Cristi Balaj a explicat de asemenea pentru FANATIK de ce Kovacs nu a fost delegat: „Să ajungi la Campionatul Mondial, și ca arbitru de rezervă, este o mare mândrie. O onoare, se întâmplă foarte rar. El a fost selectat ca arbitru de rezervă cu toată brigada, ca în situația în care apar arbitraje dezastruoase sau accidentări, ei să aibă varianta unui arbitru în care cred, care este foarte bun, și să aibă brigada la Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat ca FIFA să fie mulțumită de prestațiile celor din grupe și nu s-a mai apelat la brigăzile aduse. Optica celor de la FIFA legat de Kovacs Istvan este simplă. Îl văd ca un arbitru de perspectivă. Este un arbitru tânăr adus ca o soluție bună în situația în care apar arbitraje slabe și accidentări.

Nu a mai fost nevoie să se apeleze la el, a rămas arbitru de rezervă și a rămas pentru că este în planurile FIFA pentru următoarele Campionate Mondiale. Și a rămas să simtă pulsul, să trăiască, să ia contact cu ceea ce înseamnă un Campionat Mondial”, a declarat președintele lui CFR Cluj, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT