Fotbal international

Pentru jucătorii lui Arsenal nu contează că e pandemie de coronavirus. Refuză reducerea salariilor cu 12,5%!

13.04.2020 | 19:57
Pentru jucatorii lui Arsenal nu conteaza ca e pandemie de coronavirus Refuza reducerea salariilor cu 125
ADVERTISEMENT

Fotbalul a fost lovit crunt de pandemia de coronavirus și în Premier League, cel mai puternic și mai mediatizat campionat de pe continentul european și, prin urmare, și cu cele mai mari venituri pentru cluburi rezultate din drepturile de televizare.

Toate cluburile procedează la reduceri salariale

Cum pierderile sunt foarte mari, iar cluburile mai mici își pot pune chiar, îndreptățit, problema supraviețuirii, oficialii cluburilor au decis că singura soluție pentru a se evita apariția unor probleme grave este să treacă la o reducere a salariilor jucătorilor și staffului tehnic și administrativ.

ADVERTISEMENT

Fiecare club și-a făcut calculele și a stabilit procentul care trebuie redus pentru ca lucrurile să nu iasă de sub control. Însă în multe cazuri jucătorii s-au revoltat, spunând că preferă să dea acești bani ca donații pentru spitale și pentru sprijinirea luptei anti COVID 19. Cei de la Arsenal merg însă mult mai departe și refuză să accepte reducerea salariilor.

Pierderile ar fi mari dacă nu se reia campionatul

263 de milioane de euro este bugetul anual de salarii la Arsenal, unul de top în Premier League. 86 de milioane ar fi pierderile dacă nu se va relua campionatul.

ADVERTISEMENT

Arsenal nu a prins Champions League în ultimul sezon și asta a adus deja pierderi în valoare de 31 de milioane euro clubului de pe Emirates.

Ce variante au fost propuse jucătorilor

Patronii grupării londoneze au încercat să explice jucătorilor că această reducere va fi anulată integral, conform clauzelor contractuale, dacă echipa va termina pe locul 4 și va prinde Champions League, dar nici așa nu au obținut acordul lor.

ADVERTISEMENT

Dacă Arsenal va merge din nou doar în Europa League atunci reducerea va rămâne, dar va fi mai mică de 12,5, undeva în jurul a 7,5 la sută.

Coronavirusul ar putea destabiliza serios clubul

Mai complicat ar fi dacă echipa nu ar prinde deloc o prezență europeană, pentru că atunci procentul de 12,5 la sută s-ar păstra.

ADVERTISEMENT

Șefii lui Arsenal se tem de ceea ce ar putea fi mai rău. Criza coronavirusului să nu afecteze bugetul clubului într-o proporție foarte mare, în jur de 60 la sută, situație în care măsurile care ar trebui luate nu s-ar referi numai la salariile jucătorilor, ci ar trebui vânduți unul sau doi dintre numele importante și făcute achiziții ieftine sau deloc.

 

ADVERTISEMENT