News

Pentru prima oară în ultimii 18 ani, Vladimir Putin îşi amână show-ul anual televizat ”Linia directă” cu poporul

”Linia directă” cu poporul, un show TV în care Vladimir Putin răspunde întrebărilor cetățenilor, a fost amânată. Este prima astfel de decizie din ultimii 18 ani.
08.06.2022 | 23:53
Pentru prima oara in ultimii 18 ani Vladimir Putin isi amana showul anual televizat Linia directa cu poporul
”Linia directă” cu Vladimir Putin, o emisiune TV în care liderul rus răspunde întrebărilor cetățenilor, amânată. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În 2022, an care echivalează cu invazia declanșată în statul vecin, Ucraina, Vladimir Putin nu-și mai onorează prezența la show-ul televizat ”Linia directă”.

”Linia directă” cu Vladimir Putin, o emisiune TV în care liderul rus răspunde întrebărilor cetățenilor, amânată

În mod surprinzător, preşedintele rus Vladimir Putin nu va susţine tradiționalul său dialog anual televizat denumit ”Linia directă” cu poporul, în cursul căruia răspunde în direct la întrebări din partea publicului.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Același oficial a mai spus că evenimentul va avea loc la o dată ulterioară.

Este pentru prima dată când acest eveniment televizat, în care cetățenii obișnuiți vorbesc direct cu liderul rus despre problemele lor zilnice, a fost amânat în ultimii 18 ani. Ultima dată, acesta lucru se întâmpla în 2004, la 4 ani după ce Putin preluase controlul la Kremlin.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doar o săptămână, Guvernul de la Moscova anunța că Putin ar putea susține maratonul său telefonic în timpul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, în perioada 15-18 iunie.

Un alt eveniment prezidențial ținut în mod regulat, discursul lui Putin la Adunarea Federală a Rusiei, a fost, de asemenea, amânat în luna aprilie, fără a se da explicații sau o dată ulterioară.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin, peste 1,7 milioane de întrebări primite la ”Linia directă” în 2019

Linia directă” este un program TV de o oră în care cetățenii ruși obişnuiţi îşi pot exprima preocupările personale în dialog cu dictatorul de la Kremlin.

În 2019, Vladimir Putin a primit peste 1,7 milioane de întrebări din partea cetățenilor. A fost atunci a doua emisiune ”Linie directă cu Vladimir Putin” organizată după alegerile prezidenţiale din 18 martie 2018 şi preluarea noului mandat prezidenţial de către Putin.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, preşedintele rus a răspuns la întrebările cetăţenilor ruşi de 14 ori în calitate de şef de stat şi de 4 ori în calitate de premier al Rusiei.

Potrivit unei statistici, cele mai multe întrebări care sunt adresate liderului de la Kremlin se referă la problemele sociale, economice, accesul la muncă, la servicii, la locuinţe şi educaţie, transporturi, asigurarea unui trai decent.

ADVERTISEMENT