Sport

Pep Guardiola a anunţat când pleacă de la Manchester City. Ce echipă vrea să preia spaniolul

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, şi-a anunţat despărţirea de clubul englez la finalul contractului. Vrea să devină selecţioner.
26.08.2021 | 10:46
Pep Guardiola a anuntat cand pleaca de la Manchester City Ce echipa vrea sa preia spaniolul
Pep Guardiola a anunţat când pleacă de la Manchester City. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a dezvăluit când se va despărţi de Manchester City. Mai exact, spaniolul are de gând să îşi ducă la bun sfârşit contractul scadent în vara lui 2023, urmând ca apoi să plece de la clubul englez.

Pep Guardiola va pleca de la City. Vrea să devină selecţioner

Planurile de viitor ale lui Guardiola includ preluarea unei echipe naţionale, o premieră în cariera de antrenor a acestuia. „O naţională, da. Următorul pas va fi o selecţionată, dacă se poate. Cu siguranţă o echipă naţională va fi pasul următor“, a declarat tehnicianul spaniol.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să iau o pauză după şapte ani (n.r. – la Manchester City). Trebuie să mă opresc şi să evaluez opţiunile, să învăţ de la alţi antrenori şi, poate, să o iau pe alt drum.

Mi-ar plăcea să antrenez pentru Campionatul European, pentru Copa America sau pentru Cupa Mondială“, a completat Pep Guardiola, conform Globo.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a precizat că nu s-a gândit la o naţională anume, dar e conştient că îi va fi greu să preia una „puternică precum Brazilia“, pentru că, de obicei, acestea preferă selecţioneri locali.

„Brazilia e o echipă fantastică (n.r. – în prezent, cu Tite pe bancă). Unii dintre jucători au lucrat împreună, alţii au fost adversari, dar e o selecţie fantastică. Brazilia este o candidată serioasă sau una dintre favorite la trofeul Cupei Mondiale, a fost dintotdeauna şi va fi mereu“, a lăudat Guardiola „Selecao“, conform presei braziliene.

ADVERTISEMENT

A antrenat numai echipe de top

Guardiola şi-a început cariera de antrenor pe banca echipei a doua a lui FC Barcelona, iar la prima echipă a fost numit un an mai târziu, în iulie 2008.

Alături de catalani a avut şi cele mai mari succese de până acum. Sezonul de debut a fost unul perfect, câştigând Liga Campionilor, La Liga şi Copa del Rey în 2009, dar şi Supercupa Spaniei, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor, imediat după aceea.

ADVERTISEMENT

Practic, în primul an la Barcelona a luat toate cele 6 trofee pentru care a luptat, o performanţă greu de egalat. În patru ani la Barcelona (2008-2012), a adunat trei titluri de campion, două Cupe şi trei Supercupe ale Spaniei, două trofee ale Ligii Campionilor, urmate de câte două Supercupe ale Europei şi două Campionate Mondiale ale Cluburilor. De asemenea, a fost numit „Cel mai bun antrenor din lume“ în 2008 şi 2010.

După un an sabatic, a preluat-o pe Bayern Munchen, unde a stat 3 sezoane. A câştigat tot ce se putea pe plan intern, trei campionate, două Cupe, dar în Liga Campionilor a fost eliminat de fiecare dată în semifinale, de cei trei granzi din Spania, Real Madrid, Barcelona şi Atletico Madrid. A cucerit şi Campionatul Mondial al Cluburilor din sezonul 2013-2014.

Din 2016, este la Manchester City, căreia i-a adus 10 trofee în cele cinci sezoane de până acum: 3 titluri în Premier League, o Cupa Anglie, 4 Cupe ale Ligii şi două Supercupe ale Angliei. În Europa, cea mai mare realizare a fost finala de Liga Campionilor din 2021, pierdută în faţa lui Chelsea.

ADVERTISEMENT