Premier League

Stafful lui Pep Guardiola, secretul succesului de la Manchester City. Pep are o adevărată armată în subordine!

12.05.2019 | 20:18
Stafful lui Pep Guardiola secretul succesului de la Manchester City Pep are o adevarata armata in subordine

Manchester City a ieşit pentru al doilea an consecutiv campioană în Premier League, totalizând după 38 de etape numai puţin de 98 de puncte. Cetăţenii au depăşit cu numai un punct pe Liverpool în cel mai disputat sezon de Premier League. Echipa lui Pep Guardiola mai are de jucat weekendul următor finala Cupei Angliei cu Watford şi dacă o va câştiga, ceea ce este foarte posibil, va reuşi tripla pe plan intern: Cupa Ligii, titlul în Premier League şi Cupa Angliei.

Pep Guardiola a câştigat al doilea titlu în Premier League având o armată de colaboratori în staff

Manchester City este un club foarte bine organizat şi pedantul tehnician catalan a contribuit şi el din plin, de la venirea sa, în 2016, în sensul în care, pentru ca lucrurile să meargă foarte bine din punctul său de vedere, are o mulţime de oameni în staff, o adevărată armată în subordine, fiecare din aceşti colaboratori având sarcinile sale precise.

Numai puţin de şapte oameni fac parte din comandamentul lui Pep Guardiola şi pentru antrenorul catalan toţi sunt foarte importanţi. Din start primul lucru care sare în ochi este că Guardiola are trei antrenori secunzi, cei mai mulţi la un club din Premier League şi până în 2018 au fost chiar patru, dar Domenec Torrent a plecat la surata lui City din SUA, la New York, acolo unde îl are sub comandă pe Alex Mitriţă.

Pep Guardiola şi cei trei secunzi
Pep Guardiola şi cei trei secunzi

Trei sunt antrenorii secunzi şi au fost chiar patru anul trecut

Cei trei secunzi sunt Mikel Arteta, fostul jucător al lui Espanyol şi al lui Everton, care din 2016 se află lângă Pep, adică de la venirea acestuia la City. Este un tehnician foarte respectat, pentru că într-o zi este văzut că va ajunge principal la Arsenal, clubul la care a jucat ultima dată. Brian Kidd este cel mai bătrân ca durată a anilor de când se află la City. A venit în 2009 şi i-a prins pe toţi antrenorii cu care s-au câştigat titluri: Roberto Mancini. Manuel Pellegrini şi acum Pep Guardiola.

Al treilea este Rodolfo Borrell, cel care i-a fost o perioadă antrenor la Barcelona lui Leo Messi. A plecat în Anglia la Academia lui Liverpool, din 2014 a trecut la cea a lui City şi din 2016 a intrat în stafful lui Pep. Xabi Mancistidor a fost portar la Mallorca, apoi a lucrat cu Pellegrini ca antrenor de portari la Malaga şi Pellegrini l-a luat la City. De la venirea lui Guardiola a fost numit şeful antrenorilor cu portarii.

În grup se află şi un fost mare campion olimpic al Spaniei

Manel Estiarte este VIP-ul din echipa lui Guardiola. A fost unul dintre cei mai mari poloişti ai lumii, participant la şase ediţii de JO, a jucat 578 de meciuri pentru Spania, cu care a ieşit campion olimpic. L-a însoţit pe Guardiola şi în perioada Bayern Munchen, este foarte bun prieten cu acesta şi are rolul de a vorbi cu jucătorii în numele antrenorului.

Lorenzo Buenaventura lucrează cu Pep din 2008, de la Barcelona şi l-a însoţit peste tot, fiind un excelent coach de fitness. În fine, Carles Planchart e cu Guardiola încă din 2007, când era la Barca B şi are rolul de a analiza performanţele echipei la general şi ale jucătorilor, în mod individual.