Sport

Pep Guardiola a pregătit strategia prin care o poate opri pe Liverpool să câștige titlul în Premier League: ”Jucătorii știu asta”

Cei mai de succes manageri din fotbalul mondial, Pep Guardiola și Jurgen Klopp, pregătesc ultimele asalturi pentru triumful în Premier League. Spaniolul a transmis echipei strategia câștigătoare.
21.04.2022 | 16:00
Pep Guardiola a pregatit strategia prin care o poate opri pe Liverpool sa castige titlul in Premier League Jucatorii stiu asta
ADVERTISEMENT

Manchester City și Liverpool sunt despărțite de un singur punct în clasamentul Premier League și orice pas greșit, de o parte sau de cealaltă, poate echivala cu ratarea titlului. Managerul ”cetățenilor”, Pep Guardiola, le-a transmis fotbaliștilor lui ce au de făcut pentru a fi campioni.

Pep Guardiola: ”Facem asta, sau vom felicita Liverpool”

Cinci etape au mai rămas de disputat din campionatul Angliei. Manchester City a părăsit deja două competiții, Cupa Angliei, respectiv Cupa Ligii, iar în Liga Campionilor va avea o misiune extrem de dificilă în fața celor de la Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Spaniolii par să-și fi asigurat coroana în La Liga, astfel că toate energiile se vor concentra pe un nou triumf (al 14-lea) în cea mai importantă competiție continentală intercluburi.

Managerul ”cetățenilor” știe că bătălia cu ”los blanco” este deschisă oricărui rezultat și că trupa madrilenă pornește favorită în duelul din semifinale. Premier League este în aceste condiții ultima redută pe care ar putea să o cucerească.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Guardiola și-a pregătit echipa pentru meciul personal pe care îl duce de ani de zile cu marele lui rival german Jurgen Klopp, de la Liverpool.

”Nu suntem proști! Dacă facem un singur egal, pierdem două puncte, iar Liverpool va fi campioană. Dacă vom câștiga toate meciurile, vom fi campioni. Jucătorii știu asta.

ADVERTISEMENT

Știm meciurile grele pe care le avem, trebuie să repetăm evoluția cu Brighton și să le câștigăm pe toate. Dacă facem asta, vom sărbători, dacă nu, vom felicita Liverpool.

Ne confruntăm cu una dintre cele mai bune echipe din istoria fotbalului, au de toate. Nu ne permitem să pierdem niciun punct”, le-a transmis Guardiola elevilor lui.

ADVERTISEMENT

Liveprool a câștigat, deja, primul trofeu stagional și aspiră la ”careu”

Rivalitatea dintre Pep Guardiola, managerul echipei Manchester City, și Jurgen Klopp, omologul său de la Liverpool, a acaparat atenția fanilor din lumea întreagă.

Sunt considerați cei mai de succes antrenori și au cheltuit sume exorbitante pentru a-și asigura acest statut. Spaniolul este în avantaj. A cucerit 10 trofee în perioada 2016-2021.

De partea cealaltă, neamțul are doar jumătate din succesele marelui său rival, însă stă mai bine la capitolul trofee internaționale și are ca obiectiv realizarea ”careului” – Premier League, Cupa Angliei, Cupa Ligii și Champions League.

Cupa Ligii este deja în vitrina ”cormoranilor”, după ce au învins-o la lovituri de departajare pe Chelsea, același adversar împotriva căruia speră să câștige și Cupa Angliei, în finala de pe Wembley, din 14 mai.

Și în Champions League Liverpool pornește favorită în semifinala cu Villarreal, iar ultimul act l-ar putea juca chiar împotriva ”cetățenilor” lui Guardiola, dacă gruparea din Manchester va trece de Real Madrid în penultimul act.

Până la finala Ligii Campionilor, programată pe 28 mai, ”cormoranii” speră să sărbătorească al 20-lea triumf în Premier League care se va încheia o săptămâna mai devreme.

Și ce sărbătoare mai frumoasă ar fi pentru Klopp și echipa lui, decât celebrând al 20-lea titlu în cel mai puternic campionat al lumii, în fața rivalei Manchester City.

ADVERTISEMENT