ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Pep Guardiola, anchetat de poliţia spaniolă! Riscă să fie arestat

Şoc la Manchester City! Antrenorul liderului autoritar din Premier League, Pep Guardiola, a fost pus sub anchetă de poliţia spaniolă.
Autor: Sorin Dumitrescu | 21.12.2017 | 22:12

În această stare de maxim entuziasm la Manchester City, în care echipa şi antrenorul Pep Guardiola tocmai au petrecut o noapte de neuitat în unul dintre cele mai luxoase localuri din oraş, a venit bomba pentru tehnicianul cetăţenilor. După cum relatează cotidianul El Nacional, publicaţie catalană, Pep Guardiola a fost pus sub anchetă de către poliţia spaniolă şi riscă destul de mult, dacă va fi găsit vinovat.

ADVERTISEMENT

Acuzaţia se referă la faptul că Guardiola, care este un binecunoscut partizan al independenţei Cataloniei, nu s-a mulţumit doar să îşi exprime această poziţie public, de acolo de unde activează. El s-a aflat chiar în miezul evenimentelor pentru independenţa regiunii, evenimente care au avut loc înainte de acel referendum înnăbuşit în forţă de poliţia spaniolă.

Pep Guardiola este un partizan convins al independenţei Cataloniei

Mai concret este vorba de un marş al partizanilor independenţei care a avut loc pe data de 11 iunie şi la care nu numai că Guardiola a fost prezent, dar este considerat vinovat de către organele de anchetă pentru faptul că a citit un manifest pro-independenţă, incitându-i astfel pe cei prezenţi la acţiune.

ADVERTISEMENT

Poziţia lui Guardiola a rămas net pro independenţă şi după ce proclamarea independenţei a fost stopată de forţele de ordine, iar liderii acţiunii, în frunte cu preşedintele Carles Puigdemot au fugit în Belgia, de unde li s-a cerut extrădarea, pentru a fi deferiţi justiţiei. În semn de protest pentru acţiunile poliţiei spaniole Guardiola poartă permanent o panglică galbenă la pulover. Dacă va fi declarat vinovat, Guardiola riscă să ajungă în situaţia liderilor catalani, adică să se ceară arestarea lui Guardiola.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!