Fotbal international

Pep Guardiola are un salariu uriaș, dar conduce o mașină modestă. Cum a fost surprins antrenorul lui Manchester City

18.10.2020 | 16:56
Pep Guardiola are un salariu urias dar conduce o masina modesta Cum a fost surprins antrenorul lui Manchester City
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola are un salariu uriaș la Manchester City, dar catalanul nu profită de cele 20 de milioane de lire câștigate anual pentru a conduce o mașină de top.

Fostul antrenor al celor de la FC Barcelona a fost surprins de presa din Marea Britanie în timp ce se deplasa către Etihad Stadium cu o mașină ce costă doar 30.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Managerul lui Manchester City se află la clubul englez încă din 2016, atunci când a plecat de la Bayern Munchen, după ce a eșuat în tentativa de a cuceri trofeul UEFA Champions League.

Pep Guardiola are un salariu uriaș, dar nu dă banii pe mașini scumpe

Înaintea duelului Manchester City – Arsenal 1-0, din etapa a 5-a a Premier League, vedetele lui City au fost surprinse ajungând la stadionul Etihad prin intermediul mașinilor personale. Dacă vedetele „cetățenilor” au impresionat prin modele care mai de care mai pompoase, Guardiola a mers pe o variantă eco-friendly și deloc scumpă.

ADVERTISEMENT

Modelul Nissan Leaf pentru care a optat Pep este evaluat la doar 30.000 de lire sterline. Suma nu este una mică pentru un om cu venituri medii, însă Guardiola este al doilea cel mai bine plătit manager de fotbal din lume, cu o remunerație anuală în valoare de 20 de milioane de lire!

Altfel spus, cel care îi pregătește pe Mahrez, De Bruyne sau Raheem Sterling a plătit pentru modelul Nissan pe care îl conduce aproape jumătate din cele 55.000 de lire pe care le câștigă într-o singură zi doar din contractul cu Manchester City!

ADVERTISEMENT

Detaliul a fost observat de jurnalistul Joao Castelo-Branco, de la ESPN, citat de The Sun. Castelo-Branco  a publicat un videoclip cu Guardiola ajungând la stadionul lui City și a fost surprins de faptul că antrenorul conduce cea mai ieftină mașină din întreaga delegație a lui City. Mai mult decât atât, mașina lui Guardiola este și lovită. Fotbaliștii de pe Etihad au ajuns la stadion cu modele foarte scumpe de la Audi sau Rolls-Royce.

„Guardiola cu cea mai banală mașină din delegație. Toți oamenii lui City au ajuns la stadion cu mașinile personale, înaintea partidei cu Arsenal. Pep a venit cu un Nissan electric mic, care mai prezenta și urmele unei lovituri”, a postat jurnalistul pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Manchester City a învins-o pe Arsenal cu 1-0 și este pe locul 10 în Premier League, cu 4 meciuri disputate. Pentru Pep Guardiola se anunță un sezon foarte dificil, iar obiectivul principal rămâne cucerirea trofeului UEFA Champions League. Dacă eșuează din nou, catalanul are toate șansele să fie demis de o conducere a „cetățenilor” sătulă să aștepte un succes cea mai importantă competiție europeană.

ADVERTISEMENT