Premier League

Pep Guardiola, buget ireal pentru transferuri la Manchester City. Koulibaly, Joao Felix şi un atacant de peste 100 milioane euro sunt ţintele spaniolului

05.08.2020 | 16:43
Pep Guardiola buget ireal pentru transferuri la Manchester City Koulibaly Joao Felix si un atacant de peste 100 milioane euro sunt tintele spaniolului
ADVERTISEMENT

De bine ce a fost salvată de TAS să nu stea doi ani afară din cupele europene şi să plătească o amendă de 50 milioane euro pentru încălcările regulamentului de fair-play financiar al cluburilor, Manchester City tocmai i-a oferit lui Pep Guardiola un buget ireal pentru transferuri.

„Cetăţenii” au fost depăşiţi categoric de Liverpool sezonul recent încheiat, „cormoranii” câştigând titlul la distanţă uriaşă. Au ratat şi calificarea în finala Cupei Angliei şi singurul obiectiv de care mai pot trage pentru a salva un sezon neconcludent rămâne Champions League, unde îi aşteaptă returul cu Real Madrid, în Anglia, dar, evident, fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, Pep Guardiola şi-a fixat priorităţile în vederea noii ediţii de Premier Leaguee, care va începe în a doua săptămână din septembrie şi a făcut o listă de achiziţii, aşteptând să vadă ce buget îi vor oferi şeicii care patronează clubul.

Cu suma primită de la şeici Pep Guardiola poate construi o nouă echipă la City

Iar aceştia sunt gata să cheltuiască pentru ca echipa să se poată bate din nou la titlu în Premier League ireala sumă de 350 milioane euro! Probabil cea mai mare sumă pe care un club din lume o va pune pe masă în această perioadă în care pandemia de coronavirus a făcut ravagii nu doar în plan sanitar, ci şi în acela al prăbuşirii economiei.

ADVERTISEMENT

Deja tehnicianul catalan care conduce pe City din 2016 a şi parafat primele două înţelegeri şi a cheltuit primele 95 de milioane de euro pe doi jucători tineri, pe care el îi consideră de mare viitor. Este vorba de Ferran Torres de la Valencia şi despre Nathan Ake de la Bournemouth.

A făcut deja primele două achiziţii

Primul, un mijlocaş de mare calitate, a costat 45 de milioane euro, al doilea a adus lui Bournemouth 50 de milioane euro. Dar lista mai cuprinde şi alte nume sonore, pentru care trebuie scoşi din conturi mulţi bani.

ADVERTISEMENT

Guardiola îl vrea în centrul apărării pe senegalezul Kalidou Koulibaly, stânca de abanos a lui Napoli, un jucător care apare frecvent şi în careul advers, la finalizare. Oferă 70 de milioane euro, dar suma ar putea creşte destul de mult, deoarece patronul lui Napoli, Aurelio Di Laurentiis, a declarat că africanul nu pleacă vreodată sub 90 de milioane euro.

Vrea un atacant de peste 100 milioane euro

Un alt jucător care face parte din proiectul lui Pep este jolly-jockerul portughez Joao Felix, cel pentru care Atletico Madrid a plătit vara trecută suma de 126 de milioane euro, dar pare că s-a păcălit rău, pentru că evoluţiile noului Ronaldo au fost departe de aşteptări plus că s-a accidentat des. De aceea, City nu oferă mai mult de 90 de milioane euro, cu 36 mai puţin decât a dat Atletico pe el.

ADVERTISEMENT

În sfârşit, fără a oferi un nume sau un indiciu precis, Guardiola are mare nevoie de un om de gura porţii, cum a fost Sergio Aguero, pentru care e dispus să dea până la 110 milioane euro.

ADVERTISEMENT