Fotbal international

Pep Guardiola, dărâmat după un nou eşec în Premier League: “Liverpool e de neoprit”. Trupa lui Klopp poate deveni campioană în timp record

03.02.2020 | 10:45
Pep Guardiola daramat dupa un nou esec in Premier League Liverpool e de neoprit Trupa lui Klopp poate deveni campioana in timp record
ADVERTISEMENT

Liverpool nu mai poate pierde campionatul. O spun casele de pariuri care au decis deja să-i plătească pe cei care au mizat că Liverpool va fi campioană, o spune și Pep Guardiola după Tottenham – Manchester City 2-0.

”Toți se temeau că Manchester City va face 100 de puncte”

Într-un fotbal britanic dominat copios de Manchester City, cel puțin în ultimul deceniu, parcursul din acest an al „cormoranilor” de la Liverpool șochează.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Klopp are 22 de puncte avans peste rivala City, în timp ce echipa lui Pep Guardiola a abandonat lupta la titlu. Ultima ispravă a „cetățenilor”: înfrângere pe terenul lui Tottenham.

”De azi înainte scopul nostru e să câștigăm restul competițiilor rămase de disputat și să ne calificăm în Liga Campionilor. Liverpool e prea departe, sunt de neoprit. Ei au multe puncte, noi pierdem puncte, la fel cum am pățit și astăzi”, a declarat Guardiola, conform Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Antrenorul a oferit un răspuns ironic celor care se temeau că Premier League devine neinteresantă din cauza dominației totale a celor de la Manchester City, cel puțin din ultimele sezoane.

„Se temeau că Manchster City va face iarăși 100 de puncte, au spus că trebuie oprită. În acest moment, grijile lor se vor îndrepta spre Liverpool”, a explicat Pep.

ADVERTISEMENT

Trimitere clară la declarațiile lui Richard Scudamore, fostul director general al Premier League. Scudamore se arătase îngrijorat de modul în care City câștigă campionatele, cu multe etape înainte de final, transformând Premier League într-o competiție mai puțin interesantă.

Liverpool poate fi matematic campioană în martie

„Cormoranii” au în acest moment 22 de puncte peste rivala Manchester City. Specialiștii estimează că Liverpool va ajunge campioană imediat după derby-ul cu Everton din 14/15 martie 2020. Astfel, cei de la Liverpool vor doborî recordul deținut de Manchester United.

ADVERTISEMENT

În 2001, „diavolii roșii” câștigau titlul în 14 aprilie, după o victorie cu 4-2 împotriva celor de la Conventry. Ultimele cinci etape din campionat au rămas fără miză pentru Man United în acel sezon, însă acum Liverpool se poate trezi în situația incredibilă în care ultimele opt partide din campionat nu ar mai conta.

  • 18 titluri de campioană a câștigat Liverpool
  • 1900 e anul când Liverpool câștiga primul titlu de campioană în Anglia
ADVERTISEMENT