Pep Guardiola, desfiinţat de un antrenor german: “Messi a câştigat trofeele, nu el”

Gabriela Gheorghe   
în Fotbal international
12/10/2020, 16:18
Pep Guardiola, desfiinţat de un antrenor german: “Messi a câştigat trofeele, nu el”
Pep Guardiola. Sursă foto:Hepta.

Felix Magath (67 de ani), fost tehnician al celor de la Bayern Munchen, a spus că Barcelona antrenată de Pep Guardiola s-a impus de două ori în Liga Campionilor numai mulțumită starului Lionel Messi.

În sezonul 2008-2009, catalanii au câștigat trei trofee: campionatul, Cupa Spaniei și Liga Campionilor, la prima stagiune cu Pep Gaurdiola pe banca tehnică a Barcelonei. Peste alți doi ani, spaniolii au luat un alt trofeu al Ligii Campionilor. Pentru catalani această perioadă a fost una dintre cele mai bune din întreaga istorie a echipei.

După ce a părăsit-o pe echipa din Spania, în urmă cu opt ani, antrenorul nu a mai reușit niciodată ce a făcut cu formația de pe Camp Nou. 14 trofee și-a trecut în palmares Guardiola cu Barcelona. Chiar dacă pe plan intern a cucerit totul cu Bayern Munchen, dar și cu Manchester City, în Europa Guardiola nu a mai reușit să ajungă mai sus de faza semifinalelor Ligii Campionilor.

Pep Guardiola atacat în Germania

Felix Magath este acum director sportiv la Admira Wacker și Wurzburger Kickers. El este de părere că de vină pentru acest lucru este sistemul de joc al antrenorului. Magath crede că Guardiola a câștigat titluri, dar și alte competiții cu Barca numai datorită argentinianului Leo Messi.

“Messi a câștigat trofeele, nu Guardiola. Fără Messi, acest sistem nu a funcționat niciodată pentru Guardiola, altfel ar fi câștigat UEFA Champions League și cu Bayern Munchen, și cu Manchester City.

Tiki-taka funcționează doar dacă ai jucători superiori din punct de vedere tehnic față de adversar. Ca spectator, ținutul mingii, așa cum numesc eu tiki-taka, e plictisitor, iar o echipă de top nu are nevoie de asta.

În opinia mea, Guardiola se pierde prea des în încercarea de a câștiga meciurile dinainte. Tactica aceasta este de multe ori pierzătoare”, a spus Felix Magath pentru cei de la sport1.de.

Guardiola nu a câștiga UCL cu Bayern sau City

Pe vremea când antrena la Bayern Munchen, Pep Guardiola a fost scos de trei ori la rând în semifinalele Ligii Campionilor. Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrid i-au eliminat pe nemți.

În ultimele trei stagiuni, Manchester City, cu Pep Guardiola pe bancă, a pierdut în faza sferturilor de finală ale celei mai importante competiții intercluburi.

Pep Guardiola a vorbit după înfrângerea împotriva celor de la Leicester, scor 2-5: ”Jucătorii au devenit nervoși și anxioși deoarece nu reușeau să își creeze șanse. Leicester s-a apărat aproape de careul propriu, Jamie Vardy însuși era la 20 de metri de poartă în compartimentul defensiv. Era normal să nu avem ocazii multe, trebuia să le fructificăm pe cele avute.”

Messi a lansat un atac asupra președintelui Barcelonei după ce Suarez i-a părăsit pe catalani: ,,Nu meritai să pleci așa cum ai făcut-o! Dar adevărul este că în acest moment nimic nu mă mai suprinde”.

Închide ×