Fotbal international

Pep Guardiola, fascinat de prestația lui Cristiano Ronaldo: “E omul care te duce mai departe”

13.03.2019 | 11:08
Pep Guardiola fascinat de prestatia lui Cristiano Ronaldo E omul care te duce mai departe

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, este fericit că echipa sa a urcat în sferturile de finală ale Champions League, dar se teme de Juventu, fiind fascinat de prestația lui Cristiano Ronaldo din meciul retur cu Atletico Madrid. Guardiola nu își dorește să întâlnească Juventus în următoarea fază, tocmai pentru că la Torino este Cristiano Ronaldo.

Pep Guardiola despre Cristiano Ronaldo, după meciul cu Atletico Madrid

Tehnicianul catalan și-ar dori pe Bayern Munchen, unde are în continuare mulți prieteni și i-ar face plăcere să revină, dar în nici un caz pe Juventus. Are numai cuvinte de apreciere despre campioana Italiei și, în special, despre Cristiano Ronaldo. “Real Madrid a ieșit, dar este Juventus și reprezintă un pericol cu adevărat. Mai ales când ai un jucător cum e Cristiano Ronaldo. 

De aceea a și făcut Juventus acest efort de a-l aduce. Este clar că l-au adus pentru că vor să câștige cu el Champions League. El a purtat pe umeri toată presiunea imensă, pentru că veneau după un 0-2 în primul meci, dar pentru el nu a contat. A marcat trei goluri lui Atletico Madrid și acum Juventus a trecut mai departe. 

Pep Guardiola despre Cristiano Ronaldo. Antrenorul lui City admite că Ronaldo e jucătorul care poate duce departe o echipă
Pep Guardiola despre Cristiano Ronaldo. Antrenorul lui City admite că Ronaldo e jucătorul care poate duce departe o echipă

Pep Guardiola nu are presiunea câștigării trofeului Champions League

Acesta este tipul de jucător care te duce mai departe în competiție. Juventus chiar trebuie luată în seamă la câștigarea Champions League sezonul acesta. Noi vom încerca, dar dacă nu vom putea, îmi pare rău, dar nu pot spune că vom încerca și la anul și tot așa. Champions League este cea mai dură competiție și nu poți spune niciodată dinainte că vei câștiga”.

Pep Guardiolanu simte presiunea de a câștiga trofeul Champions League cu orice preț. La City nu există acea presiune care a făcut mult rău în mai multe rânduri celor de la PSG, incapabili să gestioneze până la capăt situații în care se aflau în cea mai favorabilă postură. Guardiola vrea să câștige trofee, dar pentru asta cere doar ca echipa să respecte indicațiile și să joace un fotbal spectaculos, nu sacrifică jocul de de dragul rezultatului și spune că dacă jocul merge vin și rezultatele.