Fotbal international

Pep Guardiola, din nou în finala Ligii Campionilor după o pauză de 10 ani! E prima dată fără Lionel Messi

04.05.2021 | 23:56
Pep Guardiola din nou in finala Ligii Campionilor dupa o pauza de 10 ani E prima data fara Lionel Messi
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a dus-o pe Manchester City în finala Ligii Campionilor, după 2-1 şi 2-0 cu PSG, iar antrenorul spaniol ajunge la al treilea meci din carieră cu trofeul UEFA Champions League în joc.

Pep Guardiola, o nouă finală a Ligii Campionilor după 10 ani

UPDATE, 4 mai, ora 23:55 / Manchester City a câştigat şi manşa retur cu PSG, scor 2-0, după victoria obţinută la Paris. “Cetăţenii” vor juca finala Ligii Campionilor, pe 29 mai, cu echipa care se va impune în a doua semifinală, Chelsea – Real Madrid (1-1 în tur).

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola este la a treia finală de UEFA Champions League din carieră, după cele din 2009 şi 2011, ambele câştigate cu Barcelona. Este prima oară când atinge această fază a competiţiei de când a plecat de la formaţia catalană, unde a triumfat alături de Lionel Messi.

Finalele lui Pep Guardiola în Liga Campionilor

  • 2009: Barcelona – Manchester United 2-0
  • 2011: Barcelona – Manchester United 3-1

ŞTIRE INIŢIALĂ – 4 mai, ora 14:20

Victoria obținută săptămâna trecută pe „Parc de Princes”, scor 2-1, în fața celor de la Paris Saint Germain, l-a adus pe legendarul antrenor Pep Guardiola cu doar un pas mai aproape de obiectivul suprem: să cucerească din nou Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Un eventual succes în returul de pe „Etihad Stadium”, programat marți, 4 mai, la ora 22:00, ar rupe „blestemul” și l-ar califica în prima finală după un deceniu de absență. Ultima a fost pe 28 mai 2011, când Barcelona a învins cu scorul de 3-1 pe Manchester United.

În plus, odată devenit realitate, acest scenariu îl va aduce pe spaniol în ipostaza de a lupta pentru trofeu cu Chelsea sau Real Madrid, adversari în cea de-a doua semifinală a competiției (n.r. partida tur s-a încheiat la egalitate, 1-1), fără Lionel Messi, care s-a dovedit decisiv în ambele finale câștigate alături de FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola, aproape de prima finală UCL din ultimii 10 ani

Deși s-a numărat printre favoritele ultimelor ediții ale Ligii Campionilor, Manchester City nu a reușit, de când se află sub comanda lui Guardiola, să depășească nici măcar faza sferturilor. Prin urmare, actualul sezon reprezintă singura șansă prin care spaniolul poate evita ca mandatul său să rămână în istorie drept un eșec răsunător.

Nu-i va fi, însă, deloc ușor, pentru că Neymar își dorește să ridice cu orice preț trofeul deasupra capului și promite un meci uriaș în returul de pe „Etihad”. „Am pierdut bătălia, dar războiul continuă”, este mesajul transmis de starul brazilian.

ADVERTISEMENT

Am avut un prim meci foarte dificil, dar trebuie să avem încredere. Nu contează ce spun statisticile sau ce șanse teoretice avem pentru a câștiga.

Orice fan al lui PSG trebuie să aibă încredere în noi. Eu voi fi în prima linie, voi fi primul războinic care va intra în luptă pentru echipă.

Voi da tot ce am mai bun pentru a ne califica, indiferent ce se întâmplă. Chiar și dacă e nevoie să mor pe teren”, a mai spus acesta înaintea duelului de marți seară.

Discursul lui Guardiola din pauza meciului cu PSG: „Dacă nu ajungem în finală, încercăm anul viitor”

Deși își dorește să rupă „blestemul” și să bifeze în acest sezon prima sa finală a Ligii Campionilor de când a părăsit-o pe Barcelona, echipă cu care a reușit să cucerească trofeul de două ori (n.r. în 2009 și 2011), Pep Guardiola nu consideră că o eventuală ratare a calificării ar face ca mandatul său pe banca „cetățenilor” să devină un eșec.

Nu mă plâng. Vă înțeleg, băieți. Simțiți că vă apasă responsabilitatea calificării în finală. E normal. Vreau doar să înțelegeți că nu e nicio problemă! Dacă pierdem, pierdem! Asta e!

Dacă nu ajungem în finală, încercăm din nou anul viitor. Nu trebuie să vă fie frică, dar haideți să încercăm să ne facem jocul, cu sau fără minge, să nu renunțăm la propriul stil. Ieșiți în teren și faceți ce știți să faceți!”, le-a transmis tehnicianul elevilor săi la pauza meciului cu PSG, când echipa era condusă cu 0-1.

Pochettino poate deveni primul antrenor care îl elimină de două ori pe spaniol

Cu o victorie în partida de pe „Etihad”, Mauricio Pochettino ar bifa nu doar cea de-a doua sa finală a Ligii Campionilor din carieră, ci și o performanță pe care nu a mai reușit-o niciun tehnician până acum: să-l elimine pentru a doua oară din competiție pe Guardiola.

Întrucât  are nevoie de o victorie la cel puțin două goluri diferență, argentinianul este pregătit să arunce în luptă toate starurile din lotul lui Paris Saint Germain. Chiar și pe Kylian Mbappe, care a lipsit în victoria cu Lens, scor 2-1, din pricina unor dureri la nivelul gambei.

Dacă va juca Mbappe? Eu sunt optimist. Cred că va fi pe teren. Vom vedea cum se va simți, vom decide totul înainte de meci. Marți va trebui să marcăm două goluri și să nu primim niciunul.

 Cel mai important este să câștigăm, mai important decât să jucăm un fotbal de calitate. Tactica este deja pusă la punct”, a declarat Pochettino înaintea returului cu Manchester City.

ADVERTISEMENT