Sport

Pep Guardiola, discurs fără precedent înainte de Manchester City – Aston Villa: „Ni s-a dat deja o sentință publică”

Pep Guardiola (52 de ani), antrenorul lui Manchester City, le-a răspuns tuturor celor care îi vor retrogradați pe „cetățeni”.
10.02.2023 | 21:34
Pep Guardiola discurs fara precedent inainte de Manchester City  Aston Villa Ni sa dat deja o sentinta publica
Pep Guardiola și Manchester City se află pe locul 2 cu 45 de puncte, la 5 distanță de liderul Arsenal. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Manchester City riscă să fie exclusă din Premier League pentru că a încălcat fair-play-ul financiar, iar Pep Guardiola a susținut o conferință de presă fără precendent înainte de meciul cu Aston Villa.

Pep Guardiola, indignat de situația în care se află Man. City: „Avem doar o reclamație. Nouă ni s-a dat deja o sentință publică”

Pep Guardiola se gândește să plece de la Manchester City din cauza acestui scandal, iar antrenorul spaniol a avut un discurs foarte hotărât la conferința de presă: „Avem doar o reclamație. Văd că 19 echipe din Premier League ne acuză fără să avem șansa la o apărare. Știți foarte bine de partea cui sunt eu, șeful nostru a explicat totul”.

ADVERTISEMENT

Deși nu există o decizie definitivă, Pep Guardiola acuză că Manchester City a fost judecată deja de către cluburile și opinia publică: „Mă bucur că trăim într-o țară minunată în care prezumția de nevinovăție încă e valabilă. Din păcate, în fotbal pare că nu e așa. Nouă ni s-a dat deja o sentință publică”.

Și antrenorul lui Manchester City a continuat să arunce săgeți: „Chiar nu știu ce se va întâmpla. Avem avocați buni. Probabil și celelalte 19 echipe din Premier League au unii la fel. În eventualitatea în care vom fi găsiți vinovați, vom accepta ce va decide Premier League”.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola nu dezarmează însă: „Nu e ceva nou, am trăit asta și în urmă cu doi-trei ani”

Pep Guardiola spune că starul Erling Haaland și ceilalți jucători nu sunt deloc afectate de acest scandal: „Nu e ceva nou, am trăit asta și în urmă cu doi-trei ani. Noi nu am uitat asta! Acum ne pregătim normal. De ce să fie distrași jucătorii? Au deschis un precedent. Aveți grijă în viitor, cineva o poate păți la fel”.

În final, Guardiola a avut un comentariu extrem de acid și îi avertizează pe cei care i-au pus deja cruce lui Manchester City: „Dar dacă se întâmplă ca data trecută, când am demonstrat că UEFA s-a înșelat? Cine ne va plăti daunele? Va trebui să ne întoarcem pe Maine Road? Poate le cerem lui Paul Dickov, Mike Summerbee să revină și să o luăm de la capăt”.

ADVERTISEMENT

Maine Road e vechiul stadion al lui City pe care a jucat în perioada 1923 și 2003, în timp ce Paul Dickov (50 de ani) a evoluat pentru „cetățeni” în perioada 1996-2002. Mike Summerbee (80 de ani) a jucat nu mai puțin de 10 ani la Manchester City, între 1965 și 1975.

Manchester City acuzată că a încălcat regulile financiare de peste 100 de ori în ultimii 9 ani

Cazul celor de la Manchester City va fi anchetat de către o comisie independentă, iar „cetățenii” riscă retrogradarea în Championship. Acuzațiile au venit public, printr-un comunicat oficial al Premier League.

ADVERTISEMENT

Cele mai importante încălcări ale fair-play-ului financiar de care e acuzată Manchester City

  • încălcarea regulamentului legat de furnizarea de informații financiare referitoare la venituri. Inclusiv faptul că sponsorul, Abu Dhabi, „a furnizat doar o parte din banii care trebuiau să intre în club prin contractele semnate între cele două părți”.
  • remunerarea managerului Roberto Mancini, antrenorul lui Manchester City în perioada decembrie 2009 – mai 2013, printr-un contract de consultanță fictiv
    contracte oferite unor jucători minori care au fost plătiți cu bani gheață
  • nerespectatrea reglementărilor UEFA în ceea ce privește fair-play-ul financiar de la sezonul2013/2014 până în sezonul 2017/2018
  • nerespectarea regulilor Premier League privind profitul şi durabilitatea din sezonul 2015/2016 până în 2017/2018
    lipsa de cooperare în investigațiile Premier Leagu

Printre eventualele sancțiuni se numără limitarea cheltuielilor, interdicția la transferuri sau depunctarea. Există riscul ca Manchester City să piardă chiar și toate trofeele cucerite în ultimii nouă ani.


  • Cota MAXBET pentru Manchester City: 1,25 este cota pentru „1 solist” la meciul Manchester City – Aston Villa

ADVERTISEMENT