Sport

Pep Guardiola, înaintea ”finalei” pentru titlu în Premier League dintre City și Liverpool: ”Jurgen Klopp e cel mai puternic rival pe care l-am avut în carieră”. Video

Duminică, de la ora 18:30, Manchester City și Liverpool se vor duela într-un meci cât o finală în Premier League. Pep Guardiola l-a elogiat pe oponentul său de pe banca ”cormoranilor”.
10.04.2022 | 00:04
Pep Guardiola inaintea finalei pentru titlu in Premier League dintre City si Liverpool Jurgen Klopp e cel mai puternic rival pe care lam avut in cariera Video
Echipele lui Pep Guardiola și Jurgen Klopp domină fotbalul englez de cinci ani. Cei doi manageri, dincolo de rivalitatea sportivă, își poartă un imens respect reciproc. Sursa foto: thisisanfield.com
ADVERTISEMENT

Manchester City – FC Liverpool este meciul cap de afiș al etapei a 32-a din Premier League. Cele două echipe sunt despărțite de un singur punct, iar învingătoarea va deveni principala favorită la câștigarea titlului de campioană.

Pep Guardiola, discurs impresionant despre Jurgen Klopp

Dincolo de rivalitatea sportivă dintre Manchester City și FC Liverpool, managerii Pep Guardiola și Jurgen Klopp își poartă un respect imens. Spaniolul a mărturisit că îl consideră pe neamț ”cel mai mare rival din carieră”.

ADVERTISEMENT

”În ultimii cinci ani, ei au fost cel mai important adversar. Au fost un oponent incredibil, minunat, cu jocuri bune. Admir Liverpool și felul în care o fac, dar mă bucur de provocare.

Jurgen, ca antrenor, a fost și este cel mai mare rival pe care l-am avut vreodată în cariera mea și cred că ceea ce propun ambele echipe este un lucru bun pentru fotbal”, a declarat Guardiola la conferința de presă de dinaintea ”finalei pentru titlu”, în Premier League, citat de Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a mai spus că duelurile cu Liverpool îi vor rămâne pentru totdeauna în memorie și că atunci când se va retrage din fotbal își va aminti cu plăcere de rivalitatea dintre cele două echipe.

”Cu excepția anului în care am făcut 100 de puncte (sezonul 2017-2018 – n.r.), restul au fost strânși. Pentru că ei sunt buni și sperăm că ei cred că și noi suntem buni.

ADVERTISEMENT

Îmi voi aminti perioada mea aici, când voi fi retras și voi juca golf, îmi voi aminti cu siguranță. Cel mai mare rival al meu a fost Liverpool”, a mai adăugat Pep Guardiola.

Pep Guardiola dă un vin după duelul cu Jurgen Klopp

Managerul echipei Manchester City a glumit la conferința de presă și a mărturisit că va împărți cu bucurie o sticlă de vin cu Jurgen Klopp, după meci, cu o condiție.

ADVERTISEMENT

”Dacă vom câștiga, mi-ar plăcea să-l invit. O să-l invit! El a spus de multe ori că suntem un club bogat, așa că vinul va fi perfect, de înaltă calitate!”, a spus Guardiola.

Jurgen Klopp a declarat în repetate rânduri că îl consideră pe spaniol cel mai bun manager din istoria fotbalului englez. Guardiola i-a întors complimentul.

”Mulțumesc mult, dar nu sunt. Aș vrea să-i spun că sunt cel mai bun, dar nu sunt. Jurgen face din fotbalul mondial un loc mai bun pentru fani și este un adversar uriaș.

El știe despre admirația mea pentru ceea ce face. Mesajul și modul în care joacă echipele lui… Este un antrenor foarte bun și nu am nicio problemă cu el, absolut nicio problemă”, a punctat Guardiola.

Duelul dintre Manchester City și Liverpool poate fi urmărit în direct, în format Live Text pe site-ul FANATIK, duminică de la 18:30.

ADVERTISEMENT