Fotbal international

Pep Guardiola la Juventus! Mutarea deceniului în fotbalul european: ce salariu va avea antrenorul

23.05.2019 | 15:52
Pep Guardiola la Juventus Mutarea deceniului in fotbalul european ce salariu va avea antrenorul

Pep Guardiola este aproape să semneze cu Juventus Torino. Presa din Italia și Spania anunță că mutarea este ca și făcută, iar anunțul oficial va fi făcut pe data de 14 iunie, conform agenției de știri AGI

Pep Guardiola la Juventus! Ce salariu va avea

Italienii scriu că între cele două părți este un acord total și Pep Guardiola va prelua Juventus Torino începând cu noul sezon. Salariul pe care ar urma să îl aibă Pep Guardiola este de 24 de milioane de euro pe sezon, iar contractul se întinde pe o perioadă de 4 ani. Prezentarea oficială a lui Guardiola ar urma să aibă loc pe data de 14 iunie.

În mod misterios, pe data de 14 iunie, turul de vizitare al stadionului Allianz și al muzeului a fost anulat. Lipsește doar anunțul oficial. Pep Guardiola nu a spus nimic despre această mutare spunând doar că se simte foarte bine la Manchester. Și la casele de pariuri, cotele pentru viitorul antrenor au fost blocate, iar un anunț oficial este așteptat în orice moment. Italienii scriu că pe lista lui Juventus se mai aflau: Pochettino, Sarri și Inzaghi.

Fostul fundaș al lui Manchester City, Pablo Zabaleta, s-a resemnat cu privire la Pep Guardiola spunând că el nu este un tehnician care să stea foarte mult la echipele pe care le antrenează: “Nu este un antrenor care își dorește să rămână în aceeași echipă pentru mult timp. E pasionat și o dată la trei-patru ani are nevoie de o nouă provocare. Nu știu dacă va rămâne, dar cu siguranță va fi greu de înlocuit”, a declarat Zabaleta.

Pep Guardiola la Juventus! Mutarea deceniului în fotbalul european ce salariu va avea antrenorul
Pep Guardiola la Juventus! Mutarea deceniului în fotbalul european ce salariu va avea antrenorul

A câștigat Champions League doar cu Barcelona

Pep Guardiola a reușit tripla pe plan intern în Premier League. Manchester City a câștigat Premier League, Cupa Angliei și Cupa Ligii Angliei. Marele obiectiv al catalanului la City, Liga Campionilor, a fost ratat după ce formația a fost eliminată în sferturi de Tottenham.

De altfel, Pep Guardiola are în palmares două Ligi ale Campionilor, ambele câștigate cu FC Barcelona în 2009 și 2011. În perioada Bayern 2013-2016 și Manchester City 2016-2019, Pep nu a mai câștigat nicio Ligă, deși avea o mulțime de vedete.

Pep Guardiola la Juventus! Mutarea deceniului în fotbalul european ce salariu va avea antrenorul
Pep Guardiola la Juventus! Mutarea deceniului în fotbalul european ce salariu va avea antrenorul! Ronaldo sărbătorește titlul alături de familie

Pep Guardiola ar putea fi primul antrenor din lume care să îi aibă la comandă și pe Leo Messi și pe Cristiano Ronaldo. Pep l-a antrenat pe Messi în perioada Barcelona, iar acum îl poate pregăti și pe marele rival al argentinianului, Cristiano Ronaldo.

  • 24 de milioane de euro va fi salariul lui Pep Guardiola la Juventus
  • 8 titluri la rând a câștigat Juventus în Serie A
  • 48 de ani are Pep Guardiola