Fotbal international

Pep Guardiola, la un pas să fie selecționerul Braziliei: „Acceptase condițiile!”. Unde s-au împotmolit negocierile

Pep Guardiola a fost la un pas de a deveni selecționerul Braziliei, însă negocierile s-au oprit, chiar dacă tehnicianul acceptase condițiile.
17.11.2022 | 21:30
Pep Guardiola la un pas sa fie selectionerul Braziliei Acceptase conditiile Unde sau impotmolit negocierile
Pep Guardiola, la un pas să fie selecționerul Braziliei. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Pep Guardiola a considerat că este mai bine pentru el din punct de vedere financiar să rămână pe banca tehnică a lui Manchester City.

Pep Guardiola, la un pas să fie selecționerul Braziliei

Pep Guardiola a fost la un pas de a deveni selecționerul Braziliei, dar negocierile s-au oprit în momentul în care antrenorul și-a expus pretențiile financiare.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru Radio General, Francisco Novelleto, vicepreședintele Federației Braziliene de Fotbal, a recunoscut că l-a contactat pe Guardiola și că a fost aproape să bată palma cu antrenorul spaniol.

„L-am contactat pe Pep Guardiola și îl convinsesem să fie selecționerul Braziliei, acceptase termenii. Totuși, salariul de 24 de milioane de euro a fost de neplătit!”, a spus Francisco Novelleto.

ADVERTISEMENT

„Sunt fericit la Manchester City!”

În luna aprilie, Pep Guardiola a fost întrebat de jurnaliștii britanici dacă o va părăsi pe Manchester City pentru a deveni selecționerul Braziliei.

Atunci, antrenorul „cetățenilor” a venit cu o declarație de dragoste pentru clubul său, spunând că se simte atât de bine la club încât și-ar prelungi contractul pentru alți zece ani.

ADVERTISEMENT

„Am un contract aici, sunt fericit la Manchester City. Vreau să rămân aici toată viața. Mi-aș prelungi contractul cu încă zece ani, dar acum nu este momentul. Nu știu de unde a venit acel zvon”, a spus Pep Guardiola.

Pep Guardiola este din 2016 antrenorul lui Manchester City, având nu mai puțin de 374 pe banca tehnică a „cetățenilor”, mai mult și decât în perioada în care a pregătit-o pe Barcelona.

ADVERTISEMENT

Singurele echipe pregătite de Pep Guardiola au fost: FC Barcelona B, FC Barcelona, Bayern Munchen și Manchester City.

Pep Guardiola a câștigat titlurile în toate țările în care a antrenat, însă trofeul Champions League, pe care l-a cucerit de două ori, l-a câștigat doar cu FC Barcelona.

  • 51 de ani are Pep Guardiola
ADVERTISEMENT