Fotbal international

Pep Guardiola mai face un pas în urmărirea lui Mircea Lucescu. Ambii mai pot adăuga trofee în acest sezon

12.05.2021 | 12:25
Pep Guardiola mai face un pas in urmarirea lui Mircea Lucescu Ambii mai pot adauga trofee in acest sezon
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a câștigat un nou titlu în Premier League și a ajuns la 31 de trofee câștigate în carieră. Mircea Lucescu are 36.

Chiar dacă românul nu are cupe la fel de strălucitoare ca Pep. Ambii mai pot adăuga pe listă în acest sezon: Liga Campionilor pentru iberic, Cupa Ucrainei pentru „Il Luce”.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a ajuns la 31 de trofee câştigate de-a lungul carierei cu titlul pe care City și l-a asigurat marți, după Manchester United – Leicester 1-2. Sunt 10 puncte avans pentru City în fața lui United, cu trei etape rămase de disputat. Luna trecută, Pep a învins-o pe Tottenham în finala Cupei Ligii pentru trofeul 30.

Mircea Lucescu, 36 de trofee în carieră. Şi se va lupta şi pentru Cupa Ucrainei. Guardiola are 31 și joacă finala Ligii Campionilor

Pep Guardiola este în prezent pe locul 3 în clasamentul antrenorilor care au câştigat cele mai multe trofee în carieră. Lider autoritar este Sir Alex Ferguson, cu nu mai puţin de 49 de trofee câştigate pe parcursul carierei. Pe locul 2 este Mircea Lucescu, ajuns la 36 după titlul în Ucraina cu Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola ar putea să bifeze în acest sezon şi trofeul cu numărul 32. Manchester City s-a calificat în finala Ligii Campionilor după 4-1 cu PSG în dublă manșă. Şi Lucescu ar putea să mai adauge un trofeu în palmares, cel cu numărul 37. Pe 13 mai, Dinamo Kiev va juca finala Cupei Ucrainei, cu Zorya.

Mircea Lucescu (75 de ani) nu îşi face iluzii că va putea să mai rămână prea mult timp în faţa lui Guardiola în acest clasament. Ba, mai mult, anticipează că antrenorul catalan îl va depăşi chiar şi pe Sir Alex Ferguson şi va deveni cel mai titrat din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu, încredere totală în Pep Guardiola: “Ne va depăşi pe toţi. E inteligent, se duce unde poate construi echipe”

“Pep ne va depăși pe toți. Și pe mine, și pe Ferguson. La 50 de ani și la ritmul în care câștigă, nu va fi o problemă. E inteligent, întotdeauna se duce acolo unde își poate construi echipa, unde are toate resursele.

Și la joc, și la trofee, e mereu foarte sus. Întreaga lui carieră a rămas la cel mai înalt nivel. Barcelona, Bayern, Manchester City. Așa va fi până la capăt”, a declarat Mircea Lucescu pentru Gsp.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă trofeele sale au fost mai puţin strălucitoare decât cele obţinute de Pep Guardiola sau Sir Alex Ferguson, antrenorul român a reuşit să le câştige respectul celor doi titani.

Guardiola îl lăuda pe Mircea Lucescu în urmă cu un an: “A făcut o treabă excelentă la Şahtior”

“Șahtiorul lui Lucescu era o echipă foarte agresivă și cu multă calitate. A făcut o treabă excelentă acolo. A fost mereu dificil când l-am întâlnit pe Mircea Lucescu”, spunea Pep Guardiola, în urmă cu un an, pentru revista 1+1 din Ucraina.

Antrenorii care au cele mai multe trofee în palmares

  1. Sir Alex Ferguson (Scoția, 1974-2013): 49 de trofee
  2. Mircea Lucescu (România, 1979-prezent): 36
  3. Jock Stein (Scoția, 1960-1985): 35
  4. Valeri Lobanovskyi (Ucraina, 1969-2002): 33
  5. Pep Guardiola (Spania, 2008-prezent): 31
ADVERTISEMENT