Sport

Pep Guardiola, mutare surpriză înainte de finala Cupei Angliei dintre Manchester City și Manchester United. Șansa la care a visat și Pantilimon

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, le-a pregătit o surpriză rivalilor de la Manchester United în finala Cupei Angliei. Pantilimon n-a avut șansa
02.06.2023 | 21:50
Pep Guardiola mutare surpriza inainte de finala Cupei Angliei dintre Manchester City si Manchester United Sansa la care a visat si Pantilimon
Pep Guardiola poate scrie istorie la City în doar 7 zile, prin câștigarea Cupei Angliei și Champions League. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola poate rămâne în istoria lui Manchester City dacă va reuși să câștige și Cupa Angliei și finala Ligii Campionilor. Spaniolul a decis să îl odihnească pe portarul titular Ederson.

Pep Guardiola îl titularizează pe Stefan Ortega în locul lui Ederson în finala Cupei Angliei

Antrenorul lui Manchester City a luat decizia să îi acorde credit în continuare lui Stefan Ortega și să îl titularizeze în finala Cupei Angliei cu Manchester United.

ADVERTISEMENT

Germanul a fost pe teren în toate cele 5 meciuri din competiție, iar de-a lungul sezonului a mai prins alte 8 meciuri: 3 în Premier League, 2 în Liga Campionilor, 3 în Cupa Ligii, iar 10 dintre partide nu a primit niciun gol!

Costel Pantilimon nu a avut aceeași șansă în 2013, când Roberto Mancini l-a scos dintre buturi pe goalkeeperul român deși fusese titular la toate meciurile din Cupa Angliei și l-a trimis în teren pe titularul Joe Hart împotriva lui Wigan Athletic.

ADVERTISEMENT

Costel Pantilimon nu a înțeles niciodată decizia antrenorului său de la Manchester City: „Unicul trofeu care îmi lipsea din palmares”

Costel Pantilimon a vorbit despre acel moment în care a fost lăsat pe bancă, iar Manchester City a ratat Cupa Angliei după ce a pierdut cu 0-1: „Toată săptămâna premergătoare meciului a fost o presiune mediatică foarte mare. Eu și Joe aveam o relație foarte bună, dar de mult ori influențele din afară te fac să gândești altfel. 

Singura competiție pe care o mai puteam câștiga era Cupa Angliei, era presiune foarte mare, cu două ore înainte de joc a venit antrenorul cu portarii la mine în cameră și cu o părere de rău… A fost o mișcare mai mult forțată de către presiunea mediatică”, a mai spus portarul, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Fostul portar al lui Poli Timișoara a rămas cu un regret chiar și după zece ani de la acel moment: „Mancini mi-a spus că el nu dă explicații, dar era chestia asta, discuția asta generală … ‘Îl bagă pe Joe, nu-l bagă?’.

Prea multe nu a putut să-mi spună, doar că mi-am dat seama că îi părea rău. Îți dai seama că am simțit și eu o mare dezamăgire, acum am trecut peste.

ADVERTISEMENT

Aveam șansa să-mi trec unicul trofeu care îmi lipsește din palmares. Am înțeles exact situația și nu aș putea să rămân cu ranchiună pe cineva”.


  • 4.20 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „vor fi prelungiri: da” la meciul Manchester City – Manchester United

ADVERTISEMENT