Fotbal intern

Pep Guardiola n-a uitat de Mircea Lucescu. Cuvinte mari pentru antrenorul român. ”A fost mereu dificil când l-am întâlnit!”

02.01.2020 | 14:53
Pep Guardiola na uitat de Mircea Lucescu Cuvinte mari pentru antrenorul roman A fost mereu dificil cand lam intalnit
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola, antrenorul celor de la Manchester City, n-a uitat de Mircea Lucescu și a avut numai cuvinte de laudă la adresa tehnicianului român în vârstă de 74 de ani.

Pep Guardiola n-a uitat de Mircea Lucescu

“Șahtiorul lui Lucescu era o echipă foarte agresivă și cu multă calitate. A făcut o treabă excelentă acolo. A fost mereu dificil când l-am întâlnit pe Mircea Lucescu”, a spus Pep Guardiola, pentru postul ucrainean 1+1.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a antrenat-o pe Șahtior Donețk în perioada mai 2004 – mai 2016, iar cu formația din Ucraina a câștigat 8 titluri, 6 Cupe ale Ucrainei, 7 Supercupe și o Cupă UEFA (2008 – 2009).

Mircea Lucescu, negocieri cu Santos și Sion în iarnă

Mircea Lucescu este liber de contract de pe 11 februarie 2019, iar în această iarnă a fost aproape de Santos și de Sion, dar negocierile nu s-au concretizat. Antrenorul în vârstă de 74 de ani a pregătit ultima dată echipa națională a Turciei.

ADVERTISEMENT

“Mircea Lucescu nu este singurul cu care discut. Am o listă de 4 sau 5 nume. Garanteaz că vom începe anul 2020 cu un nou antrenor. Pe 2 ianuarie, el va fi la antrenament.

Așa că ne vom decide în câteva zile. Imediat după Crăciun”, le-a spus Christian Constantin, șeful lui Sion, celor de la Blick.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul carierei, Mircea Lucescu a antrenat Zenit, Turcia, Șahtior, Beșiktaș, Galatasaray, Rapid, Inter, Reggiana, Brescia, AC Pisa, Dinamo, România și Corvinul Hunedoara.

Mircea Lucescu a fost cel mai longeviv și de succes antrenor din istoria formației Șahtior Donețk, iar acesta a fost desemnat de opt ori antrenorul anului în Ucraina

ADVERTISEMENT
  • 31 de trofee are Mircea Lucescu în cariera de antrenor principal
  • 22 de trofeea câștigat Mircea Lucescu cu Șahtior Donețk
  • 535 de meciuri a adunat Il Luce pe banca lui Șahtior, 364 de victorii, 83 de remize și 88 înfrângeri
ADVERTISEMENT