Sport

Pep Guardiola, noi detalii despre accidentarea lui Erling Haaland. Cât va mai lipsi de pe teren super golgheterul lui City

Erlina Haaland a ratat meciul lui Manchester City din campionat, scor 1-0 contra celor de la Leicester. Pep Guardiola a vorbit la finalul partidei despre starea atacantului.
29.10.2022 | 18:34
Pep Guardiola noi detalii despre accidentarea lui Erling Haaland Cat va mai lipsi de pe teren super golgheterul lui City
Pep Guradiola a oferit ultimele detalii despre accidentarea lui Erling Haaland. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Erling Haaland a fost indisponibil pentru meciul de pe King Power Stadium, unde formația pregătită de Pep Guardiola a obținut la limită cele 3 puncte cu Leicester și a urcat, temporar, pe prima poziție în Premier League. Atacantul norvegian a jucat doar o repriză în meciul cu Dortmund din Champions League.

Pep Guardiola a anunțat cât va lipsi Erling Haaland

Pep Guardiola a oferit ultimele detalii despre accidentarea lui Erling Haaland. Antrenorul spaniol a dezvăluit că superstarul norvegian nu va fi folosit cu Sevilla, miercuri, 2 noiembrie, în ultima etapă din Champions League.

ADVERTISEMENT

„Nu știu (n.r. când va reveni). E accidentat la ligament. Se simte mai bine, avem încă o săptămână în plus pentru el.

Nu va juca împotriva lui Sevilla (n.r. în Champions League), pentru că suntem deja calificați. Sperăm că va fi prezent cu Fulham. Dacă nu ne poate ajuta acolo, ar putea evolua cu Chelsea în Cupa Carabao”, a declarat Pep Guardiola, conform Goal.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, pierdere mare pentru Manchester City

O accidentare pe o durată mai lungă de timp ar însemna o pierdere uriașă pentru Manchester City, în condițiile în care, Erling Haaland a înscris 17 goluri din cele 37 marcate de „cetățeni” în Premier League.

De asemenea, fostul atacant al Borussiei Dortmund este o piesă esențială și în Champions League, competiție pentru care City luptă an de an. Atacantul în vârstă de 22 de ani a înscris de 5 ori în cea mai intrată competiție din lume, cu o reușită mai puțin decât golgheterii Salah și Mbappe.

ADVERTISEMENT

Jucătorul cotat la 150 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt a ajuns la Manchester City în vară. Echipa de pe Etihad Stadium i-a plătit lui Dortmund 60 de milioane de euro.

Haaland, cadouri extravagante pentru foștii colegi de la Dortmund

Atacantul norvegian nu a uitat de foștii colegi de la Borussia Dortmund. După ce le-a oferit câte un ceas în valoare totală de 500.000 de euro, Erling Haaland le-a dăruit la mijlocul săptămânii câte un tricou de la Manchester City cu semnătură, care l-a costat câteva mii de euro, potrivit As.

ADVERTISEMENT

În Premier League, considerat de mulți cel mai puternic campionat din lume, Erling Haaland a avut nevoie de doar 8 partide pentru a ajunge la 3 meciuri în care înscrie hat-trick.

De asemenea, după ultimele goluri din Champions League, cele din meciul cu Copenhaga, Haaland i-a depășit pe Rivaldo și Suarez ca număr de goluri în cea mai titrată competiție din Europa.

  • 22 de goluri în 16 partide sunt cifrele lui Erling Haaland în tricoul lui City în acest sezon.
  • 150 de milioane de euro este cota de piață a lui Erling Haaland, conform Transfermarkt. 
ADVERTISEMENT