Sport

Pep Guardiola nu l-a vrut pe Neymar la Manchester City. De ce l-a refuzat spaniolul pe starul lui PSG

Paris Saint-Germain a încercat să scape de Neymar Jr. și salariul său uriaș în ultima zi de mercato în Europa, însă Pep Guardiola este cel care s-a opus unei mutări istorice.
02.09.2022 | 14:14
Pep Guardiola nu la vrut pe Neymar la Manchester City De ce la refuzat spaniolul pe starul lui PSG
Neymar este evaluat la 75 de milioane de euro. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Neymar Jr. a fost dorit în această vară atât de Chelsea, cât și de Manchester City, însă starul brazilian a rămas în cele din urmă pe „Parc des Princes”.

Pep Guardiola a blocat transferul lui Neymar de la PSG la Manchester City

Paris Saint-Germain a încercat să scape de Neymar și de salariul său uriaș în această vară, iar brazilianul putea să ajungă în ultima zi de transferuri la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a fost cel care s-a opus transferului, conform jurnaliștilor de la Marca. „Cetățenii” s-au temut că venirea unui alt star pe Etihad ar fi „dinamitat” vestiarul, mai ales că Erling Haaland are un început de sezon de senzație la Manchester City.

Atacantul norvegian a marcat nu mai puțin de nouă goluri în primele patru meciuri din Premier League și e pe val.

ADVERTISEMENT

Neymar Jr., salariu uriaș la PSG. Are un început de sezon perfect

Neymar are un salariu brut la PSG de 48.996.000 de euro, iar atacantul de 30 de ani mai are contract cu parizienii până în vara lui 2025, cu posibilitate de prelungire pentru încă un sezon.

La fel ca Haaland, brazilianul are și el un început de sezon excelent la PSG, în ciuda tuturor criticilor pe care le-a primit. Neymar a reușit nouă goluri în primele șase partide și a oferit nu mai puțin de șase pase decisive. Neymar este evaluat conform Transfermarkt la 75 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Atacantul are în continuare susținerea antrenorului Christophe Galtier: „Este un jucător de clasă mondială. Ce antrenor nu ar vrea să aibă așa jucător în echipă? Trebuie să ai o balanță, dar știu ce vreau de la el. Sunt sigur că va rămâne la noi. Îi iubim pe cei mai buni!”.

Neymar nu vrea să plece de la PSG: „Întotdeauna mi-am dorit să rămân aici”

Neymar a vorbit pentru L’Equipe despre plecarea de la Paris Saint-Germain: „Întotdeauna mi-am dorit să rămân aici, la PSG. Însă până acum clubul nu mi-a comunicat nimic, nu am discutat cu conducerea şi nu ştiu ce planuri au pentru mine”.

ADVERTISEMENT

Brazilianul a intrat în conflict și cu Kylian Mbappe, iar cei doi au fost la un pas să se ia la bătaie după meciul cu Montpellier, fiind despărțiți de ceilalți colegi de echipă.

Potrivit publicației TNT Sports Brasil, conducerea lui PSG i-a transmis lui Mbappe că este cel mai important jucător din proiect, atunci când francezul a acceptat prelungirea contractului. Kylian ar fi aflat și de situația lui Neymar, care nu mai era dorit la echipă. Brazilianul s-a arătat dezamăgit de atitudinea lui Mbappe, când șefii de pe Parc des Princes i-au dezvăluit că vor să scape de el.


  • (P) Cota NETBET pentru Nantes – PSG: 2,00 este cota pentru „peste 1,5 goluri în prima repriză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT