Fotbal international

Pep Guardiola, ultimul nume intrat în cursa pentru banca lui Juventus după Allegri. Cine sunt favoriții

06.03.2019 | 12:57
Pep Guardiola Juventus ar putea fi bomba verii la capitolul antrenori
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, campioana în exercițiu din Premier League și totodată liderul acestei ediții, este ultimul nume intrat în cursa pentru banca lui Juventus după plecarea lui Massimiliano Allegri. Viitorul lui Allegri la Torino depinde în mare măsură de rezultatul returului din optimile de finală ale Champions League contra Atletico Madrid.

Pep Guardiola, nume surpriză pentru banca lui Juventus pentru noul sezon

Situația lui Max Allegri depinde mult de acest meci, pentru că torinezii au făcut uriașe eforturi financiare vara trecută, prin aducerea starului portughez Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, în intenția evidentă de a ataca trofeul Champions League. Ori, o eliminare în aceste circumstanțe, încă din optimi, ar fi un adevărat dezastru financiar pentru Juventus și ar duce invariabil la divorțul de actualul tehnician.

Care și el are intenții de a încerca experiențe în alte campionate, fiind dat drept unul dintre favoriți la Real Madrid dar care și adepți în Premier League. Știind toate acestea șefii lui Juventus își fac și ei strategiile, pentru a nu rămâne descoperiți. Primul pe listă este Zinedine Zidane, cu marele atuu de a fi fost jucător de legendă al bianconerilor.

ADVERTISEMENT
Pep Guardiola Juventus poate deveni o realitate, dacă Max Allegri pleacă
Pep Guardiola Juventus poate deveni o realitate, dacă Max Allegri pleacă

Care sunt principalii favoriți dacă pleacă Allegri

Pe locul doi se află un tandem care place președintelui Andrea Agnelli și ar fi sută la sută juventin, alcătuit din Antonio Conte și Andrea Pirlo, iar pe poziția a treia se află un nume surpriză: Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City. Este o garanție la performanță, dar care costă enorm și acesta ar fi marele obistacol. În timp ce Zinedine Zidane poate fi numit cu un salariu de 8 milioane, Guardiola este unul dintre cei mai bine plătiți tehnicieni din lume. Noul contract cu City, care expiră în 2021 înseamnă per total 70 de milioane de euro.

Pep Guardiola a jucat în Italia și este foarte tentat să vină să și antreneze în acest campionat, dar probabil că nu ar face-o acum, pentru că ambiția lui este să plece în triumf de la City, cel mai mult dorindu-și să demonstreze că este un antrenor capabil să câștige Champions League și cu un alt club decât FC Barcelona, așa cum a fost acuzat în urmă cu puțin timp.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri