Fotbal international

Pep Guardiola, omul care învârte cei mai mulți bani în fotbal! Suma colosală folosită de la venirea la Manchester City

03.02.2020 | 21:20
Pep Guardiola omul care invarte cei mai multi bani in fotbal Suma colosala folosita de la venirea la Manchester City
ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, este omul care învârte cei mai mulți bani în fotbal în ultimii patru ani, de când a venit la formația de pe Etihad Stadium.

Pep Guardiola, omul care învârte cei mai mulți bani în fotbal

Manchester City a dominat în ultimii ani fotbalul din Premier League, iar acest lucru este relevat și de banii pe care i-a învârtit spaniolul Pep Guardiola, cei mai mulți de care a beneficiat un manager în ultimele patru sezoane.

ADVERTISEMENT

Josep Guardiola a ajuns la Manchester City în vara anului 2016 și de atunci și până în prezent a avut cheltuiele nete în valoare de 527,79 milioane de lire sterline, cu mult peste celelalte mai grupări ale Europei în aceeași perioadă.

Liverpool nu a prins Top 5

Pe locul secund se află rivala Manchester United, cu 432,3 milioane de lire sterline, deși ”diavolii roșii” nu au mai avut performanțele sportive din trecut. Podiumul este încheiat de FC Barcelona, cu 326,6 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

În continuarea clasamentului se află Juventus Torino, cu 178,17, milioane de lire sterline, și Real Madrid, cu 110,65 de milioane de lire sterline, în timp ce ultima câștigătoare de Champions League și liderul actual din Premier League, FC Liverpool, e pe șase cu 75,3 milioane de lire sterline.

Guardiola, niciun transfer în iarnă

În perioada de transferuri din această iarnă, Pep Guardiola nu a efectuat nicio mutare în lot, însă în vară a cheltuit nu mai puțin de 168 de milioane de euro pe achiziții și a obținut 69 de milioane de euro din cedările de jucători.

ADVERTISEMENT

Sergio Aguero a devenit cel mai bun marcatori străin din istoria Premier League după hattrick-ul reușit în meciul cu Aston Villa, însă Pep Guardiola a fost ferm pe poziții în momentul în care a fost întrebat cine este cel mai valoros atacant cu care a lucrat, Lionel Messi fiind de neînlocuit.

Guardiola a abandonat lupta la titlu

Pep Guardiola a fost învins în weekend de marele său rival Jose Mourinho într-un meci Tottenham Hotspur – Manchester City 2-0, iar ”cetățenii” au ajuns la 22 de puncte în urma liderului FC Liverpool.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul spaniol a abandonat lupta la titlu după acest eșec și a anunțat că formația sa se va concentra pe câștigarea Champions League.

ADVERTISEMENT