Sport

E oficial! Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City. Pe câți ani a semnat

Pep Guardiola merge pe ideea continuității și a ajuns deja la un acord cu patronii lui City pentru a-și prelungi contractul care expiră în vara lui 2023.
23.11.2022 | 12:31
E oficial Pep Guardiola sia prelungit contractul cu Manchester City Pe cati ani a semnat
Pep Guardiola s-a înțeles cu Manchester City și își va prelungi contractul cu actuala sa echipă. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
23-11-2022
10:37

Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City

Manchester City a anunțat oficial că Pep Guardiola și-a prelungit contractul scadent în vara lui 2023. Antrenorul spaniol poate rămâne la „cetățeni” până în vara lui 2025, conform noii înțelegeri.

Pep Guardiola ar putea deveni cel mai bine plătit antrenor din istorie. În acest moment, are un salariu anual de aproape 23 de milioane de euro, potrivit presei britanice. 

Toți ochii sunt ațintiți către Cupa Mondială. Însă nici cei care nu sunt implicați în competiția din Qatar nu stau cu mâinile în sân. Iar un exemplu este Pep Guardiola, care a profitat de pauză pentru o întâlnire, la Abu Dhabi, cu președintele Khaldoon Al Mubarak. Subiectul: contractul său, scadent în vara viitoare.

Guardiola merge tot pe varianta ”unu plus unu”

Sosit la Manchester City în 2016, Pep Guardiola i-a oferit clubului o anvergură fără precedent. Și, în acest moment, un singur trofeu nu a fost bifat, Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Sosirea lui Haaland a adus un plus de încredere în acest sens. Însă competiția este lungă și extrem de dificilă. Iar acum, lucrurile s-au complicat și în Premier League.

Chiar dacă Liverpool, rivala din ultimii ani, nu a avut un start pe măsura așteptărilor, iar Chelsea este într-un moment de reconstrucție, după schimbarea patronului, trupa lui Guardiola are un rival care pare de neoprit, Arsenal.

ADVERTISEMENT

Este și motivul pentru care au apărut întrebări legate de disponibilitatea spaniolului de a-și prelungi contractul cu City. Unul care expiră în vara viitoare.

Mai mult, Brazilia și-l dorea ca selecționer. Iar Pep nu ar fi spus nu. Doar că tranzacția a picat din motive financiare. Astfel că șeful lui City, Khaldoon Al Mubarak, a avut cale deschisă pentru negocieri.

ADVERTISEMENT

Iar lucrurile s-au clarificat în weekend, cu prilejul cursei de Formula 1 de la Abu Dhabi. Potrivit Athletic, părțile s-au înțeles deja, și nu mai lipsește decât semnătura pe acte. O formalitate.

Aceeași sursă menționează și faptul că părțile au convenit să păstreze o structură flexibilă a contractului. Mai exact, un acord pe un an, însă atât clubul, cât și managerul, să aibă opțiunea de a-l prelungi pe încă unul. Ceea ce probabil că se va întâmpla. Iar Pep va rămâne la City măcar până-n vara lui 2025.

ADVERTISEMENT

De altfel, el declarase deja că se simte excelent la actuala sa echipă. ”(Aș sta) în alt loc timp de șapte ani? Nu, nu cred. Este greu să găsesc ceea ce am aici ca manager.

Pentru a fi manager pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să fii susținut. Rezultatele ajută foarte mult, asta este de netăgăduit. Pe lumea asta, în absența lor, te dau afară, te concediază, știm asta.

Dar, la cluburile mari, o parte din succesul managerului este președintele. Ca și directorul sportiv, directorii generali și toți oamenii de aici. Căci există stabilitate”, a spus Guardiola.

ADVERTISEMENT