Sport

Pep Guardiola, război total cu oficialii Premier League și rivalele. Și-a cerut scuze după ce l-a ironizat pe Steven Gerrard. Update

Pep Guardiola continuă să fie acid după ce Premier League și rivalele cer sancțiuni împotriva lui Manchester City și a pus acum tunurile pe Liverpool.
14.02.2023 | 19:55
Pep Guardiola razboi total cu oficialii Premier League si rivalele Sia cerut scuze dupa ce la ironizat pe Steven Gerrard Update
Pep Guardiola atacă rivalele care vor să primească titlurile câștigate de ”cetățeni” în perioada în care sunt acuzați de nerespectarea fair-play-ului financiar. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
14-02-2023
18:01

Guardiola regretă că l-a atacat pe Steven Gerrard

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, i-a cerut scuze lui Steven Gerrard, după ce l-a ironizat în momentul în care își apăra clubul acuzat de Premier League că a încălcat fair-play-ul financiar.

”Îi cer scuze lui Steven Gerrard pentru comentariile stupide și fără rost pe care le-am făcut ultima dată la adresa lui. Știe că îl admir pentru cariera lui, pentru ce a făcut pentru această țară unde trăiesc și unde antrenez.

Mi-e rușine cu mine pentru ce am spus, pentru că nu merită. Cred în declarațiile pe care le-am făcut ultima dată în încercarea de a-mi apăra clubul, dar nu mi-am reprezentat cum trebuie echipa când i-am inclus numele în acele comentarii stupide.

I-am cerut scuze în privat, dar trebuie să o fac și aici. Am făcut o prostie și vreau să îi cer scuze atât lui, cât și familiei sale”, a declarat Guardiola, conform Sky Sports

Manchester City este acuzată de Premier League că a încălcat fair-play-ul financiar, iar clubul riscă sancțiuni drastice dacă decizia va rămâne definitivă. Rivalele cer nu doar excluderea ”cetățenilor”, ci și titlurile pierdute în perioada anchetată. Iar Pep Guardiola a reacționat dur pe aceste teme.

Guardiola, atac dur la adresa Premier League și a lui Liverpool: ”Nu știu dacă suntem responsabili pentru patinatul în gol al lui Steven Gerrard pe Anfield”

Arsenal n-a reușit, pentru a doua oară la rând, să câștige. Iar Manchester City are șansa să reducă ecartul față de ”tunari” dacă învinge în această după-amiază pe Aston Villa.

ADVERTISEMENT

Dincolo de meci însă, pentru campioana en-titre și managerul său, Pep Guardiola, presiunea cea mai mare este pusă de Premier League. Cu acuzațiile dure privind încălcarea fair-play-ului financiar.

O temă pe care, de altfel, tehnicianul a abordat-o, indignat, la conferința de presă de dinaintea partidei. ”Avem doar o reclamație. Văd că 19 echipe din Premier League ne acuză fără să avem șansa la o apărare.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că trăim într-o țară minunată în care prezumția de nevinovăție încă e valabilă. Din păcate, în fotbal pare că nu e așa. Nouă ni s-a dat deja o sentință publică”, a spus Guardiola.

Guardiola este deranjat și de faptul că s-a vorbit îndelung că City ar trebui să piardă și titlurile din stagiunile aflate sub lupă. Și atacă  rivalele care-și doresc trofeele. Ținta sa, Liverpool, care a terminat de trei ori pe locul doi.

ADVERTISEMENT

Și a făcut referire la stagiunea 2014, când, un eșec cu Chelsea al trupei conduse de Steven Gerrard, a făcut ca City să ia titlul. ”Unele momente ne aparțin, indiferent de sentință. Golul lui Aguero, când Balotelli a măcinat în gol?

Nu știu dacă suntem responsabili pentru patinatul în gol al lui Steven Gerrard la Anfield. A fost vina noastră? Am respect pentru Steven Gerrard – dar acel moment ne aparține.

ADVERTISEMENT

Momentele pe care le-am trăit împreună în acești ani, Premier League va decide… dar știu ce am câștigat și cum am câștigat. Știu efortul pe care l-am depus. Dacă s-a întâmplat ceva în 2009 sau 2010, nu schimbă lucrurile nicio secundă”, a spus Guardiola.

Cota MAXBET pentru Manchester City: 1,98 este cota pentru „1 și peste 2,5 goluri” la meciul Manchester City – Aston Villa

ADVERTISEMENT