ADVERTISEMENT
Fotbal international

Pep Guardiola, reacție dură din cauza programului încărcat: ”UEFA și FIFA au ucis jucătorii”

Autor: Patrice Podina | 05.04.2021 | 17:11
Pep Guardiola, reacție dură din cauza programului încărcat: ”UEFA și FIFA au ucis jucătorii”
Pep Guardiola. Sursă foto: hepta.ro

Manchester City luptă pe patru fronturi, iar ritmul meciurilor este sufocant pentru fotbaliști, acuză managerul ”cetățenilor” Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Lider detașat în Premier League cu City, tehnicianul spaniol care și-a prelungit de curând contractul cu gruparea de pe Etihad Stadium a criticat în termeni duri programul infernal al echipei pe care o pregătește.

Pe lângă meciurile din campionat, Manchester City mai este angrenată în Liga Campionilor, unde va întâlni, marți, în sferturile de finală pe Borussia Dormund, va juca și finala Cupei Ligii, pe 25 aprilie și este calificată și în semifinalele Cupei Angliei.

Pep Guardiola: ”Sunt și ei oameni, nu sunt mașinării”

47 de meciuri oficiale a disputat Manchester City în acest sezon, iar marți va bifa partida cu numărul 48, contra celor de la Borussia Dortmund. În plus, Guardiola declara recent că nu își permite să mai cumpere jucători.

ADVERTISEMENT

”UEFA și FIFA au ucis jucătorii, e prea mult! N-am avut niciun mijloc de săptămână liber de la începutul sezonului, nici măcar unul! Noi n-avem nicio zi liberă în timpul săptămânii. Sunt și ei oameni, nu sunt mașinării. 

Niciun jucător nu poate să fie pregătit mental pentru fiecare meci. Eu îi tot învârt și sunt un geniu atunci când câștigăm, iar atunci când pierdem e vina mea! Unii sunt nemulțumiți, pentru că își doresc să joace meci de meci, dar nu este posibil”, a tunat Guardiola, citat de L’Equipe.

Câte meciuri ar mai putea juca Manchester City până la finalul sezonului

Angrenată în toate competițiile posibile, Premier League, Cupa Angliei, Cupa Ligii și Liga Campionilor, Manchester City ar putea juca încă 15 meciuri până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Au mai rămas șapte etape programate în campionatul Angliei, la care s-ar putea adăuga încă cinci partide în Liga Campionilor, în cazul în care cetățenii se vor califica în finală (duble manșe în sferturi și semifinale și, eventual finala).

De asemenea, Manchester mai are de disputat finala din Cupa Ligii, cu Tottenham, din 25 aprilie. Alte două meciuri ar mai putea bifa cetățenii în Cupa Angliei. Semifinala cu Chelsea, din 17 aprilie și, eventual finala din 15 mai, dacă vor trece de londonezi.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!