Sport

Pep Guardiola, recordul serii în Liga Campionilor: nu a efectuat nicio schimbare în RB Leipzig – Manchester City 1-1!!!

Recordul serii de miercuri în Liga Campionilor a fost oferit de Pep Guardiola, care nu a efectuat nicio schimbare în meciul lui Manchester City de pe terenul lui RB Leipzig.
23.02.2023 | 01:13
Pep Guardiola recordul serii in Liga Campionilor nu a efectuat nicio schimbare in RB Leipzig  Manchester City 11
Pep Guardiola, antrenorul lui Manchestser City, nu a efectuat nicio schimbare în meciul cu RB Leipzig
ADVERTISEMENT

Miercuri seara s-au disputat ultimele două meciuri din turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, ediția 2022/2023. La Milano, Inter a învins pe FC Porto cu 1-0, în timp ce Manchester City nu a făcut decât un 1-1 pe terenul lui RB Leipzig.

Pep Guardiola, record uluitor în RB Leipzig – Manchester City: nu a efectuat nicio schimbare!

Chiar dacă nu am avut parte de meciuri la fel de spectaculoase ca cele de marți, și în partidele de miercuri seara merită amintite unele borne statistice care au ieșit în evidență. Iar decizia lui Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, care nu a fectuat nicio schimbare contra lui RB Leipzig, este una rar întâlnită în fotbal!

ADVERTISEMENT

„Cetățenii” au venit în Germania în postură de mari favoriți la calificarea în sferturile de finală și nu luau în calcul decât varianta victoriei, care să le ușureze misiunea la returul de pe Etihad. Numai că nu întotdeauna socoteala de acasă se potrivește cu cea de la… Leipzig.

Chiar dacă din lotul campioanei Angliei lipseau trei jucători de bază, este vorba de mijlocaşul Kevin De Bruyne şi fundaşii Aymeric Laporte şi John Stones, Pep Guardiola nu se gândea că formația sa va suferi atât de mult. Mai ales că reușea să deschidă scorul în prima repriză prin Mahrez, iar lucrurile păreau a intra pe un făgaș normal.

ADVERTISEMENT

Numai că echipa gazdă a ieșit mult schimbată în bine de la cabine, iar egalarea a venit oarecum normal, cu 20 de minute înainte de final, fiind anunțată de câteva ocazii bune ratate de cei de la RB Leipzig.

Iar de aici și până la ultimul fluier al arbitrului, pare că am asistat la un  blocaj al antrenorului de la Manchester City. Care nu a știut ce să mai transmită elevilor săi pentru a reveni în avantaj pe tabelă, ocaziile de gol ale „cetățenilor” lipsind aproape total, în ciuda unei ușoare dominări teritoriale.

ADVERTISEMENT

În plus, deși echipa sa era în evidentă dificultate și nu găsea soluțiile ofensive, Pep Guardiola a luat o decizie oarecum bizară la prima vedere: nu a efectuat nicio schimbare până la finalul meciului! Asta deși avea pe bancă și jucători care, odată introduși pe teren, puteau schimba soarta partidei, Julian Alvarez, Foden sau Palmer fiind unii dintre ei.

Surprinzător sau nu, ultima echipă care nu efectua nicio schimbare într-un meci din Liga Campionilor a fost marea rivală a lui City, concitadina Manchester United. Se întâmpla în octombrie 2018, la un meci de pe teren propriu din faza grupelor, pierdut cu 0-1 în fața lui Juventus Torino. Iar antrenor al „diavolilor” era tocmai Jose Mourinho, poate cel mai mare „dușman” al lui Guardiola.

ADVERTISEMENT

Mahrez, la golul 20 în Liga Campionilor. Pepe a intrat în Top 3 cei mai vârstnici jucători din fazele eliminatorii

Pe lângă isprava lui Pep Guardiola, mai trebuie amintite de la meciurile de miercuri seara din optimile Ligii Campionilor încă două performanțe notabile realizate de algerianul Riyad Mahrez și de portughezul Pepe.

Prin golul marcat în minutul 27 al meciului RB Leipzig – Manchester City, Mahrez a ajuns la 20 de reușite în Liga Campionilor. I-a egalat în clasamentul celor mai prolifici jucători din această competiție pe Gareth Bale, Gabriel Jesus, Cesc Fabregas și Fernando Torres.

În plus, mijlocașul algerian a devenit al cincilea jucător african care își trece de cel puțin 20 de ori numele pe lista marcatorilor în Liga Campionilor. Topul este condus de egipteanul Mohamed Salah și de ivorianul Didier Drogba, cu câte 44 de reușite fiecare, urmați de camerunezul Samuel Eto′o (30 de goluri) și de senegalezul Sadio Mane (27 de goluri).

În fine, ultima bornă statistică pe care merită să o mai amintim este cea atinsă de portughezul Pepe. Prin prezența pe teren la meciul cu Inter din deplasare, fundașul lui FC Porto a devenit al treilea cel mai bătrân jucător care evoluează în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor.

În vârstă de 39 de ani și 361 de zile, Pepe este devansat în acest clasament al „vechimii” de Ryan Giggs (40 de ani și 123 de zile în sezonul 2013-2014) și de Alessandro Costacurta (40 de ani și 2 zile în sezonul 2005-2006). Dacă va evolua și în returul cu Inter, lusitanul îl va depăși pe Costacurta, iar în cazul în care FC Porto se va califica în tururile următoare are toate șansele să-l devanseze în acest top și pe galez.

ADVERTISEMENT