Fotbal international

Pep Guardiola refuză prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră acordul

28.06.2020 | 16:42
Pep Guardiola refuza prelungirea contractului cu Manchester City Cand expira acordul
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola a refuzat prelungirea contractului cu Manchester City, scadent la finalul sezonul 2020-2021. Deşi şefii de pe Ettihad i-au propus, spaniolul de 49 de ani a ezitat să-şi pună semnătura pe o nouă înţelegere.

În cariera sa de antrenor, Guardiola nu a stat niciodată mai mult de patru ani la o echipă, fie că a fost vorba despre FC Barcelona sau Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Situaţia incertă în ceea ce priveşte participarea lui Manchester City în cupele europene în următoarele două sezoane este unul dintre factorii care cântăresc foarte mult în decizia antrenorului.

Contractul lui Guardiola cu City expiră în iunie 2021. Antrenorul a refuzat propunerile de prelungire

Şeicii de la Manchester City vor face tot ceea ce le stă în putinţă să-l convingă pe Guardiola să-şi extindă perioada de contract, fiind mulţumiţi de performanţele echipei în mandatul spaniolului.

ADVERTISEMENT

Sub comanda lui Guardiola, în cele aproape 4 sezoane scurse, Manchester City a câştigat de două ori Premier League, o Cupa Angliei, de trei ori Cupa Ligii şi de două ori Supercupa Angliei. În Liga Campionilor, a pierdut pe rând în optimi (Monaco, 2017), sferturi (Liverpool 2018 şi Tottenham 2019), iar acum are 2-1 după turul optimilor cu Real Madrid, în deplasare.

Cea mai mare problemă a clubului englez este interdicţia de a participa în cupele europene pentru două sezoane. City a atacat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi aşteaptă un verdict.

ADVERTISEMENT

Dacă hotărârea nu le va fi favorabilă, „cetăţenii“ riscă să piardă jucători importanţi, precum Bernardo Silva sau Kevin de Bruyne, care iau în calcul o despărţire de club, dacă scenariul acesta se confirmă.

David Silva şi Leroy Sane nu vor continua în sezonul viitor pe Ettihad, iar situaţia fundaşilor John Stones şi Joao Cancelo este, de asemenea, incertă.

ADVERTISEMENT

Veterani ca Sergio Aguero sau Fernandinho au înţelegeri care expiră odată cu a antrenorului, iar singura lor şansă de a ridica trofeul Champions League în tricoul lui City ar fi anul acesta, în Final 8-ul din Portugalia. Englezii au învins cu 2-1 pe Real Madrid, chiar în Spania, şi aşteaptă acum returul.

În acest sezon, Guardiola a câştigat deja Supercupa Angliei şi Cupa Ligii. Titlul a fost adjudecat de Liverpool, dar Manchester City mai e în cursă pentru două trofee: Cupa Angliei şi mult-râvnita Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT