Fotbal international

Pep Guardiola se plânge după al 9-lea trofeu cu Manchester City: ”Nu avem jucători precum Messi, Neymar sau Ronaldo”

26.04.2021 | 13:46
ADVERTISEMENT

Manchester City a cucerit, duminică, primul trofeu al sezonului, dar antrenorul Pep Guardiola a surprins asistența la interviurile de după finala Cupei Ligii Angliei.

”Cetățenii” s-au impus la limită, scor 1-0, în fața lui Tottenham Hotspur, rămasă fără antrenor, după ce Jose Mourinho a fost demis cu o săptămână înaintea finalei.

ADVERTISEMENT

Succesul lui Manchester City în Cupa Ligii este al patrulea consecutiv și al 9-lea trofeu cucerit cu Pep Guardiola pe banca tehnică. Și totuși, spaniolul și-ar mai dori măcar încă un fotbalist în lotul evaluat la 1,03 miliarde de euro.

Pep Guardiola: ”Eu nu am un jucător care să câștige meciuri de unul singur”

Șeicii care patronează clubul din Manchester i-au pus lui Guardiola la dispoziție sute de milioane de euro pentru a forma o echipă care să cucerească trofee an după an. Însă, tehnicianul spaniol pare greu de mulțumit.

ADVERTISEMENT

”Noi nu avem un jucător capabil să câştige un meci de unul singur, precum Messi, Ronaldo, Mbappe sau Neymar. Dar nivelul mediu al jucătorilor mei este atât de ridicat încât nicio rezervă intrată pe teren nu destabilizează echilibrul echipei.

Când lumea îmi cere să vorbesc despre jucători, despre calităţile lor, întotdeauna răspunsul este acelaşi: trebuie doar să fiţi atenţi. Deschideţi televizorul şi bucuraţi-vă! Kevin De Bruyne este ca un cuţit, aşa cum spunem noi în Spania. Vede pasele, vede jocul”, a declarat Guardiola, pentru Canal+.

ADVERTISEMENT

Vorbele lui Guardiola, mesaj către conducere?!

Declarația antrenorului spaniol poate fi interpretată și ca un mesaj transmis finanțatorilor lui Manchester City. În ultima vreme numele liderului din Premier League a fost tot mai des pronunțat ca o potențială viitoare destinație pentru Lionel Messi, al cărui contract cu Barcelona expiră în această vară.

Pep Guardiola și oficialii ”cetățenilor” au adoptat o poziție mult mai rezervată în ceea ce privește șansele ca Messi să ajungă pe Etihad Stadium, spre deosebire de campioana Franței care a mediatizat excesiv posibilul transfer al starului argentinian.

ADVERTISEMENT

Temperamentul moderat al lui Pep Guardiola, care i-a făcut o ofertă concretă lui Messi și anul trecut, ar putea fi câștigător în fața campaniei agresive a francezilor de a-l convinge pe starul argentinian să semneze cu PSG.

ADVERTISEMENT