Fotbal international

Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City. Îl convinge pe Lionel Messi?

19.11.2020 | 15:16
Pep Guardiola sia prelungit contractul cu Manchester City Il convinge pe Lionel Messi
Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City. Îl convinge pe Lionel Messi? Sursa foto: Goal.com
ADVERTISEMENT

Manchester City a anunțat oficial că managerul Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu gruparea de pe Etihad Stadium până în 2023. „Cetățenii” fac un pas important și în vederea aducerii lui Lionel Messi. 

Antrenorul catalan avea contract cu Manchester City până în vara anului 2021, însă noua înțelegere îi va extinde șederea cu încă doi ani.

ADVERTISEMENT

Rămânerea lui Guardiola a fost una dintre condițiile puse de superstarul de la FC Barcelona, Lionel Messi, pentru a se transfera pe Etihad Stadium.

Pep Guardiola și-a prelungit contractul Manchester City. Lovitură grea pentru FC Barcelona

Odată cu îndepărtarea lui Josep Maria Bartomeu din fruntea clubului, alegerile pentru un nou președinte au fost urgentate la FC Barcelona, iar printre favoriți se regăsește Joan Laporta, cel care a mai fost șef pe Nou Camp și în perioada 2003-2010. Printre promisiunile de campanie a lui Laporta a fost și readucerea lui Pep Guardiola în rolul de antrenor.

ADVERTISEMENT

„Mi-ar plăcea să îl aduc pe Guardiola. Dar el acum este la City, așa că decizia îi va aparține. Este un exemplu pentru Barcelona și sunt sigur că toată lumea vrea ca Pep să revină pe bancă”, spunea recent Laporta.

Din nefericire pentru catalani, Guardiola nu a mai așteptat alegerile de la clubul catalan și și-a decis deja viitorul. El a semnat pe alte două sezoane cu Manchester City.

ADVERTISEMENT

„Manchester City se bucură să anunțe că Pep Guardiola a semnat un nou contract, valabil timp de doi ani, cu formația noastră. Noua înțelegere, valabilă până în 2023, asigură că șederea lui Guardiola va ajunge la șapte ani.

El a sosit la club în 2016 și de atunci a transformat stilul de joc al echipei și a cucerit opt trofee majore, stabilind multe recorduri în acest timp. În total, a câștigat 181 din 245 de meciuri, având un procentaj al victoriilor de 73,87%. El a cucerit un trofeu la fiecare 31 de partide jucate”, notează site-ul lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Primul pas către Lionel Messi, bifat

Nu mai este de mult un secret faptul că Lionel Messi dorește să plece de la FC Barcelona, iar superstarul argentinian ar putea semna cu un alt club peste doar o lună și două săptămâni! Înțelegerea fostului câștigător al Balonului de Aur cu clubul catalan expiră în vara lui 2021, iar începând cu prima zi din ianuarie, el poate semna gratis cu oricine.

Manchester City știe că Messi vrea să plece, iar visul șeicilor de a aduce omul despre care consideră că le poate câștiga mult doritul trofeu UEFA Champions League este tot mai aproape de a se îndeplini. Jurnalistul spaniol Fermin de la Calle, citat de Eurosport, a anunțat care sunt cei trei pași necesari a fi făcuți pentru ca City să îl aducă pe Messi.

Prima măsură pe care ar fi trebuit să o ia „cetățenii” era prelungirea contractului lui Pep Guardiola, cel alături de care Messi a cucerit o mulțime de trofee și cu ajutorul căruia a traversat cea mai bună perioadă a carierei. Nu e mai puțin adevărat nici faptul că și Pep a profitat de prestațiile fabuloase ale lui Messi pentru a-și crea imaginea de învingător, iar colaborarea dintre cei doi pare a fi benefică pentru ambele părți. Cum City deja a reușit să îl convingă pe Guardiola, primul pas poate fi considerat complet.

O altă măsură necesară este considerată a fi rămânerea lui Sergio Aguero pe Etihad. Și contractul conaționalului lui Messi expiră în vara lui 2021, astfel că „cetățenii” ar trebui să grăbească negocierile. Aguero este considerat esențial de către Messi pentru procesul de adaptare într-un oraș nou, după ce a jucat toată cariera la FC Barcelona. Dacă vârful argentinian rămâne la City, iar Messi semnează și el cu formația din Manchester, șeicii vor avea de rezolvat problema remunerațiilor și s-ar putea descotorosi de alți fotbaliști importanți pentru a aerisi bugetul pentru salarii.

În fine, al treilea pas pe care City trebuie să îl facă pentru a-l aduce pe Messi este să se miște foarte repede și să profite de instabilitatea de la FC Barcelona. Englezii au 24 de zile la dispoziție, începând cu prima zi a lunii ianuarie, pentru a profita de lipsa unei conduceri permanente pe Camp Nou. Un nou președinte l-ar putea convinge pe argentinian să semneze prelungirea cu Barcelona, însă dacă City se mișcă repete ar putea să își asigure serviciile sale înainte de alegeri.

 

 

ADVERTISEMENT