Fotbal international

Pep Guardiola, varianta șoc pentru naționala Argentinei! Are și acceptul lui Maradona

05.07.2018 | 08:33
Pep Guardiola varianta soc pentru nationala Argentinei Are si acceptul lui Maradona

Pep Guardiola ar putea fi varianta șoc pentru naționala Argentinei! Jorge Sampaoli este deja istorie și tot mai multe voci susțin că el nu ar fi fost decât o marionetă în mâinile lui Leo Messi, care ar fi dictat, de fapt, cine trebuie să intre în teren la Campionatul Mondial și ce nu. O variantă care are însă și destule semne de întrebare, cea privind faptul că Messi ar fi fost omul care stabilea echipa, pentru că tocmai preferatul său, Cristian Pavon, nu a fost deloc titular, până la partida cu Franța, din optimi, pierdută cu 4-3, aşa cum şi-ar fi dorit starul Barcelonei.

Că a fost sau nu Messi cel care a stabilit unsprezecele de start, că a fost Sampaoli, lipsit de autoritate şi de inspiraţie, acum nu mai are nici o importanţă. Trecutul trebuie lăsat în urmă şi trebuie pregătit un nou drum. Care este clar că va fi fără selecţionerul cu look de recuperator, plin de tatuaje şi de aroganţe. Federaţia de la Buenos Aires trebuie să analizeze temeinic pentru a găsi varianta perfectă pentru reconstrucţie.

Pep Guardiola, varianta şoc pentru naţionala Argentinei, dar nu îi pot da mai mult de 12 milioane euro

Şi una dintre variante care a apărut în ultimele ore în presa argentiniană este antrenorul campioanei Angliei, Manchester City. Adică ibericul Pep Guardiola. Acesta ar fi pe placul unora dintre greii lotului, precum Messi sau Sergio Aguero. Ultimul susţine că antrenorul său de la City i-ar fi spus că i-ar plăcea să pregătească naţionala Argentinei. Guardiola este agreat şi de către cel mai mare jucător argentinian din toate timpurile, Diego Armando Maradona, care, la fel, a declarat că ar fi fost întrebat de Pep dacă ar putea antrena Argentina şi Diego i-ar fi răspuns, fără ezitare, că are această capacitate de a face performanţă şi la conducerea “pumelor”.

Pep Guardiola, varianta șoc pentru naționala Argentinei. Maradona susţine că ar fi fost întrebat de Pep dacă ar putea antrena Argentina Salariul ar fi de 12 milioane
Pep Guardiola, varianta șoc pentru naționala Argentinei. Maradona susţine că ar fi fost întrebat de Pep dacă ar putea antrena Argentina

Guardiola este un antrenor foarte scump, printre cei mai scumpi din lume, 20 de milioane euro este noul său salariu la City. Evident, federaţia argntiniană nu i-ar putea oferi tot atât, ci undeva în jurul a 11-12 milioane. Foarte puţin, în comparaţie cu cât câştigă la City şi cu standardele catalanului. Dar şi aşa, admiţând că ar spune da, federaţia ar plăti doar jumătate din sumă, cealaltă jumătate revenind companiei Torneos, cea care deţine drepturile TV pentru naţionala albicelestă până în 2030.