Sport

Pepe, declarații tari înaintea meciului din optimile EURO 2024: „L-ați văzut pe Cristiano? Și are 39 de ani!”

Pepe, fundașul central al Portugaliei în vârstă de 41 ani, este cel mai bătrân fotbalist de la această ediție de Campionat European.
29.06.2024 | 06:05
Pepe declaratii tari inaintea meciului din optimile EURO 2024 Lati vazut pe Cristiano Si are 39 de ani
Pepe, declarații tari înaintea meciului din optimile EURO 2024: „L-ați văzut pe Cristiano? Și are 39 de ani!”. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Portugalia s-a calificat în faza optimilor de finală ale Campionatului European din Germania, după ce a terminat grupa F, după cum era de așteptat, pe locul 1, grație victoriilor cu Cehia și Turcia.

Pepe, declarații tari înaintea meciului din optimile EURO 2024

Pentru în loc în faza sferturilor de finală, fosta campioană europeană din 2016, o va întâlni pe Slovenia, echipa care a terminat pe locul trei într-o grupă din care au mai făcut parte Anglia, Danemarca sau Serbia.

ADVERTISEMENT

Pepe, fundașul central al lusitanilor, a intrat în istorie la acest turneul final, devenind cel mai bătrân jucător din istorie care participă la un Campionat European, la 41 de ani.

Deși are o vârstă înaintată, Pepe rămâne un jucător esențial pentru naționala Portugaliei. El face pereche în centrul apărării alături de Ruben Dias, de la Manchester City. În primele două meciuri de la EURO 2024, împotriva Cehiei și Turciei, Pepe a fost titular.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zile înaintea meciului din cadrul optimilor de finală, cu Slovenia, meci care va avea loc marți, 2 iunie, de la ora 22:00, Pepe a susținut o conferință de presă în care a oferit mai multe declarații tari.

„Joao Neves nu-mi spune tată, dar pe aproape”

„Joao Neves nu-mi spune tată, dar pe aproape, pe acolo… e un tip foarte glumeț. În calitatea mea de cel mai vârstnic jucător încerc să ajut pe toată lumea.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că Joao Neves și toți ceilalți vor avea un viitor foarte strălucitor. Secretul longevității mele? Pasiunea pe care o am pentru fotbal.

Am zis de multe ori că este un privilegiu să am în continuare capacitatea de a face ceea ce iubesc cel mai mult. Cu multă concentrare și competitivitate, calități pe care le am.

ADVERTISEMENT

Ăsta e secretul – pasiunea pe care o am în fiecare moment, la orice antrenament, la orice meci”, a declarat Pepe.

Pepe: „L-ați văzut pe Cristiano?”

Un alt jucător experimentat din echipa Portugaliei este Cristiano Ronaldo, atacantul în vârstă de 39 de ani. Pepe, care îl cunoaște pe lusitan de peste douăzeci de ani, a avut cuvinte de laudă la adresa bunului său prieten.

„Cristiano trăiește pentru goluri, este clar. Dar l-ați văzut? Ați văzut ce disponibilitate are pe teren pentru a ajuta naționala? Este incredibil!

Este jucătorul cu cele mai multe minute la naționala noastră. Și are 39 de ani! Se descurcă foarte bine și sunt convins că va face treabă bună în fazele eliminatorii ale turneului”, a mai spus Pepe.

  • 1,37 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „1 solist” în partida Portugalia – Slovenia de la EURO 2024.

ADVERTISEMENT