ADVERTISEMENT
Sport

Per Johansson, bucuros după numirea lui Adi Vasile la naţională: “O şansă mare pentru el!”. Exclusiv

Autor: Marian Popovici | 12.01.2021 | 18:22
Per Johansson, bucuros după numirea lui Adi Vasile la naţională:
Per Johansson, bucuros după numirea lui Adi Vasile la naţională: "O şansă mare pentru el!". Sursa: sportpictures.ro

Adi Vasile este principalul candidat pentru a deveni noul selecţioner al naţionalei României de handbal. Per Johansson, fostul său colaborator de la CSM Bucureşti şi naţionala Muntenegrului, este bucuros de alegerea FRH. 

ADVERTISEMENT

În ultimii trei ani, Per Johansson şi Adi Vasile au condus naţionala Muntenegrului. Deşi aveau contract şi pentru Euro 2020, cei doi nu au fost lăsaţi să pregătească echipa la turneul final. Mutenegrenii l-au adus pe Kim Rasmussen şi au vrut să îi ofere noului antrenor un turneu final prin care să poată pregăti mai bine turneul preolimpic din martie.

România va juca împotriva naţionalei din Muntenegru în turneul preolimpic din martie şi ar putea fi un meci decisiv pentru calificarea la JO, având în vedere că din grupă mai face parte Norvegia, campioana europeană en-titre şi un adversar net superior. În aceste condiţii, faptul că Adi Vasile cunoaşte naţionala Muntenegrului foarte bine ar putea reprezenta un avantaj uriaş.

Per Johansson, reacţie după numirea lui Adi Vasile la naţională! Ce spune de revenire

Din informaţiile FANATIK, la naţionala României este dorit şi Per Johansson, care ar putea colabora cu Adi Vasile, aşa cum s-a întâmplat atât la CSM Bucureşti, cât şi la naţionala din Muntenegru.

ADVERTISEMENT

FANATIK a luat legătura cu Per Johansson, actualmente antrenor la Rostov Don, care a fost bucuros când a aflat că Adi Vasile are cele mai mari şanse de a deveni selecţioner, fiind însă rezervat în momentul în care a fost întrebat de o eventuală revenire în handbalul românesc:

“Sunt foarte fericit pentru prietenul meu, Adrian! Este o şansă mare pentru el şi o şansă pe care o merita. Referitor la informaţiile despre o eventuală venire a mea în România, nu ştiu nimic despre acest lucru”, a fost reacţia lui Johansson pentru FANATIK.

Contractul lui Bogdan Burcea a expirat la 31 decembrie 2020

Contractul lui Bogdan Burcea pe banca naţionalei României a expirat la data de 31 decembrie 2020. Fostul selecţioner a condus echipa doar la turneul final, deşi a fost numit în luna ianuarie. Din cauza pandemiei, nu a avut parte nici măcar de un meci de pregătire până la Euro.

ADVERTISEMENT

De altfel, Per Johansson a lansat un atac dur la adresa lui Bogdan Burcea la finalul Campionatului European, încheiat de România pe locul 12:

„Clanul care l-a executat pe Tomas Ryde și a preluat naționala e responsabil pentru cea mai slabă performanță la Campionatul European din istoria României.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba despre antrenori, imediat după ce ies din România, când nu mai au corupția în spate, sunt prinși cu pantalonii în vine. Handbalului românesc ar trebui să îi fie rușine că are lider un membru al acestui clan”, a postat Per Johansson pe rețelele sociale.

Primul test crucial pentru Adi Vasile la echipa naţională va fi turneul preolimpic din luna martie. România are obiectiv să meargă la Jocurile Olimpice. Pentru asta trebuie să încheie între primele două în grupa cu Norvegia, Muntenegru şi Kazahstan.

ADVERTISEMENT
  • 52 de ani are Per Johansson
  • 3 mandate a avut Per Johansson la CSM Bucureşti (2 ca principal, 1 ca secund)

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT