Sport

Per Johansson pleacă de la CSM București! Reacție dură la sfârșitul sezonului: “Nepotismul câștigă mereu în final!” Exclusiv

25.05.2020 | 16:15
Per Johansson pleaca de la CSM Bucuresti Reactie dura la sfarsitul sezonului Nepotismul castiga mereu in final Exclusiv
ADVERTISEMENT

Per Johansson pleacă de la CSM București, la a treia experiență pe banca echipei. Suedezul a fost în două rânduri antrenor principal al echipei din Capitală, iar în luna februarie a acestui an a semnat din nou cu “tigroaicele”, pentru a-l ajuta pe Adi Vasile, din postură de antrenor secund. 

Per Johansson pleacă de la CSM București! Reacție dură la finalul sezonului: “Nepotismul câștigă mereu în final!”

Sezonul în Liga Națională de handbal a fost înghețat, iar Consiliul de Administrație a decis să nu se acorde niciun titlu, iar locurile din cupele europene să fie completate pe baza clasamentului din momentul înghețării. SCM Râmnicu Vâlcea, era lider, la egalitate de puncte, cu CSM București, însă “tigroaicele” au avut un meci mai puțin disputat.

ADVERTISEMENT

Per Johansson a avut o reacție dură pentru FANATIK despre modul în care s-a încheiat a treia sa experiență în România: “Cei care strigă cel mai tare și face parte din clanul potrivit câștigă, mai ales atunci când bazele și valorile de bază ale sportului sunt puse în ultimă instanță.

Handbalul, sportul nostru frumos, este abuzat încontinuu și nepotismul câștigă mereu în final. Felicitări domnilor Florentin Pera și președintelui Florin Verigeanu de la Râmnicu Vâlcea care au strigat cel mai tare și au câștigat. Cred că e fantastic să obții un titlu chiar dacă toată lumea știe că ești pe locul doi”, a spus Per Johansson pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

A obținut două medalii de bronz în Final Four cu CSM București

Suedezul a fost antrenor în trei rânduri la CSM București. Per Johansson a semnat pentru prima dată în 2017, iar în același an a obținut medalia de bronz în Final Four-ul Ligii Campionilor. În 2018 scenariul s-a repetat. Per a venit în a doua parte a sezonului, a calificat echipa în Final Four, unde a condus-o spre medalia de bronz.

Ultimul său mandat a fost unul presărat cu multe controverse. În momentul în care s-a întors la CSM București a fost atacat de o parte a oamenilor de handbal, în condițiile în care revenea în România chiar înainte de turneul preolimpic, când el ocupă și funcția de selecționer al Muntenegrului, adversară directă pentru calificarea la Jocurile Olimpice. De altfel, într-o scrisoare trimisă pentru FANATIK, Per explica aceste lucruri în martie:

ADVERTISEMENT

Controverse la ultimul “descălecat”: “Dacă cineva crede că sunt aici pentru a spiona, este paranoia”

Câteva luni mai târziu am primit un contract de la CSM București și m-am întors în România cu bune intenții. Am fost foarte fericit să mă întorc în România. Abia am aterizat înainte să fiu puternic atacat de mass-media și de antrenorii din țară pentru că eram considerat spion și a fost un scandal că am avut acces la informații despre naționala României.

Chiar așa îți dorești să tratezi un antrenor din străinătate care are peste 30 de ani de experiență și care dă mereu totul cluburilor și care are doar intenții bune și dorește să educe jucătorii și oficialii din România?

ADVERTISEMENT

Această lipsă completă de respect și această paranoia pentru străinii cu intenții bune arată doar limitare. Sunt în țară de 4 săptămâni și am lucrat zi și noapte la CSM. M-am deschis cu totul în fața unor jucătoare de echipa națională precum: Neagu, Pintea, Moisă, Denisa, etc. Dacă cineva crede că sunt aici pentru a spiona, este paranoia mai mult decât decât orice altceva”, a scris Johansson în scrisoarea adresată FANATIK.

Ultimul meci în care a stat pe banca CSM-ului a fost chiar derby-ul cu SCM Râmnicu Vâlcea. La finalul confruntării, Per Johansson a intrat într-un conflict dur cu Florentin Pera, antrenorul campioanei. Cei doi au fost la un pas de bătaie, dar au fost despărțiți de staff-urile celor două echipe.

  • 31 mai 2020 este data la care expiră contractul lui Per Johansson cu CSM București
  • 3 mandate pe banca CSM-ului a avut Johansson (două ca principal, unul ca “secund”)
ADVERTISEMENT