Sport

Per Johansson, reacţie dură după conflictul cu Florentin Pera: “De când am aterizat la Bucureşti sunt spion. Pera a vrut să mă doboare. E un antrenor care îi ucide pe toți cu limbajul barbar”. EXCLUSIV

15.03.2020 | 15:22
Per Johansson reactie dura dupa conflictul cu Florentin Pera De cand am aterizat la Bucuresti sunt spion Pera a vrut sa ma doboare E un antrenor care ii ucide pe toti cu limbajul barbar EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Derby-ul campionatului dintre CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea s-a disputat fără spectatori în Sala Polivalentă din cauza ameninţării de coronavirus, însă lucrurile au fost foarte tensionate pe parchet. “Tigroaicele” au câştigat cu 23-22, iar la final Per Johansson, “secundul” lui Adi Vasile de la CSM Bucureşti, şi Floretin Pera, antrenorul de la SCM Râmnicu Vâlcea, s-au luat la bătaie fiind potoliţi cu greu de agenţii de pază, jucătoare şi oficiali. 

Per Johansson, reacţie dură după bătaia cu Florentin Pera: “Abia am aterizat înainte să fiu puternic atacat de mass-media și de antrenorii din țară pentru că eram considerat spion”

Florentin Pera l-a acuzat pe suedez că l-a înjurat la finalul confruntării, antrenorul celor de la SCM Râmnicu Vâlcea fiind foarte supărat şi pe arbitraj, considerând că echipa sa a fost dezavantajată: “Nu este admisibil să vină un antrenor din altă ţară, după ce se termină un meci, să facă ceea ce a făcut Per Johansson, să mă înjure şi să vină spre mine. Înseamnă că noi românii chiar nu ne mai respectăm deloc şi ne merităm soarta”

ADVERTISEMENT

Per Johansson a reacţionat pentru FANATIK şi a spus cum stau lucrurile din punctul său de vedere în conflictul cu Florentin Pera. Redăm în cele ce urmează versiunea lui Per Johansson asupra celor întâmplate:

“Background

Anul trecut am fost la cursurile Master Coach din Cluj. Eram foarte mândru și am mers acolo cu intenții foarte bune. Am predat antrenorilor de top din România. Mi-am deschis toată inima și mi-am descris filozofia fără să ascund niciun secret. Am vrut să contribui la schimbare și îmbunătățire și să ofer antrenorilor români alte abordări pentru dezvoltare.

ADVERTISEMENT

Câteva luni mai târziu am primit un contract de la CSM București și m-am întors în România cu bune intenții. Am fost foarte fericit să mă întorc în România. Abia am aterizat înainte să fiu puternic atacat de mass-media și de antrenorii din țară pentru că eram considerat spion și a fost un scandal că am avut acces la informații despre naționala României.

Chiar așa îți dorești să tratezi un antrenor din străinătate care are peste 30 de ani de experiență și care dă mereu totul cluburilor și care are doar intenții bune și dorește să educe jucătorii și oficialii din România?

ADVERTISEMENT

“Dacă cineva crede că sunt aici pentru a spiona, este paranoia mai mult decât decât orice altceva”

Această lipsă completă de respect și această paranoia pentru străinii cu intenții bune arată doar limitare. Sunt în țară de 4 săptămâni și am lucrat zi și noapte la CSM. M-am deschis cu totul în fața unor jucătoare de echipa națională precum: Neagu, Pintea, Moisă, Denisa, etc. Dacă cineva crede că sunt aici pentru a spiona, este paranoia mai mult decât decât orice altceva.

Meciul

Comportamentul pe care antrenorul lui SCM Râmnicu Vâlcea îl arată în timpul și după meci cu arbitri, delegații, jucătorii și oficialii este cât se poate de departe de un comportament civilizat. Faptul că arbitri și delegații nu au reacționat deloc este pentru mine o dovadă că handbalul românesc are probleme grave cu cei needucați care încă fac legea în acest sport în România.

ADVERTISEMENT

“Cum este posibil ca un antrenor care îi ucide pe toți cu limbajul barbar poate scăpa basma curată în 2020?”

Cum este posibil ca un antrenor care îi ucide pe toți cu limbajul barbar poate scăpa basma curată în 2020? Este în sine un mare scandal. Antrenorul Vâlcei striga atât de multe lucruri murdare încât în multe alte țări civilizate ar fi interzis ani de zile pentru comportamentul său.

Cum este posibil pentru el să scape fără nicio sancțiune, când se răstește la jucători, oficiali, delegați cu expresii precum: „F****-ti g*** m*-**i” și „Du-te-n p**a mea”. De ce nu este pedepsit pentru acest tip de limbaj? De ce este de acceptat ca un lider needucat să batjocorească și să umilească pe toată lumea într-un meci de handbal în 2020. Toți cei din sală au auzit ce strigă, dar toată lumea acceptă că are voie să facă asta.

După meci, el continuă să înjure arbitri și delegații. Apoi, când mi s-a adresat în același mod i-am spus două lucruri: „ šuti”, care înseamnă “taci din gură” în sârbă şi „ Håll käften ”, care înseamnă “taci din gură” în suedeză. Am avut multe clinciuri cu alţi antrenori în cariera mea de 30 de ani. Dar s-a oprit totul la un duel verbal şi când meciul s-a încheiat îţi dai mâna şi mergi mai departe.

“Negru de supărare, a alergat la mine să mă doboare, pentru că eram singurul din sală care i-am cerut să tacă şi să înceteze să îi umilească pe toţi în jurul său”

Comportamentul pe care antrenorul lui SCM Râmnicu Vâlcea l-a arătat după meci ne duce înapoi la vremurile când neanderthalienii stăpâneau lumea. Negru de supărare, a alergat la mine să mă doboare, pentru că eram singurul din sală care i-am cerut să tacă şi să înceteze să îi umilească pe toţi în jurul său.

Ura pe care mi-a arătat-o nu am mai văzut-o înainte în 30 de ani de antrenorat, interval în care am câştigat mai multe medalii decât poate el să numere. Pentru mine este complet inacceptabil şi o batjocură, ca persoană. Mă pregăteam să mă apăr. Dar, din fericire, agenţii de pază, jucătorii şi oficialii au intervenit.

“Miniciuni pe bandă rulantă de la un antrenor needucat”

Aşa doriţi ca tinerele jucătoare să fie crescute în România de oficiali? Aşa vrea federaţia să continue?

Antrenorul de la SCM Râmnicu Vâlcea a continuat şi la conferinţa de presă să mă bajtocorească cu lucruri care sunt atât de departe de adevăr. Oameni mici de teapa antrenorului de la Vâlcea îşi construiesc propriul adevăr pe minciuni şi au voie să facă acest lucru în mass-media. Unii nu sunt deloc interesaţi de adevăr şi propagă minciunile răspândite de antrenorul Vâlcei.

De exemplu, antrenorul celor din Râmnicu Vâlcea mă acuza că am vorbit cu portarul Marta Batinovic înainte de meci timp de 7 minute în jumătatea de teren a Vâlcei şi să o opresc să îşi facă încălzirea? De fapt am vorbit cu ea timp de 45 de secunde stând la centrul terenului. Din nou, miniciuni pe bandă rulantă de la un antrenor needucat.

Mă aştept ca antrenorul de la Vâlcea să obţină o suspendare lungă pentru comportamentul său. Orice altceva ar fi o batjocuriă pentru ceilalţi care ce aflau în sală şi pentru Federaţia Română de Handbal.

Salutări,

Per Johansson”

 

ADVERTISEMENT