News

Percheziții ale Poliției la Primăria Capitalei. Reacția lui Nicușor Dan. Update

16.12.2020 | 15:37
Perchezitii ale Politiei la Primaria Capitalei Reactia lui Nicusor Dan Update
ADVERTISEMENT

O serie importantă de percheziții au avut loc miercuri dimineață în Bucureşti şi în județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor. Primăria Capitalei a fost și ea vizată de anchetatori.


”Este cooperarea deplină a Primăriei Capitalei”

UPDATE, 15:20. Primarul general al Bucureștiului a precizat într-un comunicat de presă că instituția pe care o conduce va coopera pe deplin cu anchetatorii.

ADVERTISEMENT

”Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziţie a tuturor documentelor solicitate de către poliţişti. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcţia ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administraţii, s-au petrecut ilegalităţi în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc şi pe care le semnalez de ani de zile”, a declarat Nicuşor Dan.


ȘTIREA INIȚIALĂ, 09:31. Conform Poliției Capitalei, s-au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și județul Ilfov, precum și mandate de aducere emise pe numele unor suspecți.

ADVERTISEMENT

Se pare că trei dintre verificări se desfășoară la Primăria generală, mai precis la biroul arhitectului șef, sef serviciu urbanism și șef arhivă. Ancheta vizează construcția mai multor blocuri din sectorul 1, Bucureștii Noi – Chitila.

Percheziții ale Poliției la Primăria Capitalei. E vizat un dosar de evaziune fiscală

Miercuri, Poliția Capitalei a anunțat 11 descinderi la mai multe locații din București și județul Ilfov într-un dosar cu acuzații de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia.

ADVERTISEMENT

Trei dintre descinderi ar avea loc la Primăria generală, mai precis la biroul arhitectului șef, sef serviciu urbanism și șef arhivă. Ancheta vizează construcția mai multor blocuri din sectorul 1, Bucureștii Noi – Chitila, scrie G4Media.

”Astăzi, 16.12.2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Sunt în aplicare și mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Mandate de aducere puse în aplicare

Din comunicatul Poliției mai reiese că anchetatorii pun în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și județul Ilfov, precum și mandate de aducere emise pe numele unor suspecți.

Perchezițiile au loc într-un dosar de evaziune fiscală. Suspecții sunt bănuiți de sustragerea de la plata taxelor și impozitelor prin evidențierea contabilă și declararea de cheltuieli fictive, în domeniul construcțiilor.

ADVERTISEMENT