News

Percheziții de amploare ale DIICOT: 150 de verificări la grupări de contrabandă, protejate de polițiști

Procurori DIICOT întreprind 150 de percheziții, miercuri dimineață, într-o acțiune care vizează destructurarea unor grupări infracționale protejate de polițiști.
30.06.2021 | 09:59
Perchezitii de amploare ale DIICOT 150 de verificari la grupari de contrabanda protejate de politisti
Percheziții de amploare ale DIICOT: 150 de verificări la grupări de contrabandă, protejate de polițiști. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Miercuri dimineața, procurori DIICOT, cu sprijinul ofițerilor DGA, efectuează 150 de percheziții în mai multe județe din sudul și vestul țării.

Acțiune de amploare a DIICOT. Peste 150 de percheziții la grupări de contrabandă, protejate de polițiști

Din primele informații, acțiunea vizează destructurarea unor grupări infracționale care ar beneficia de protecția unor polițiști.

ADVERTISEMENT

”În această dimineaţă, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţerii DGA efectuează peste 150 de percheziţii în judeţe din sudul şi vestul ţării.

Acţiunea vizează destructurarea unor grupări infracţionale care conlucrează în vederea comiterii infracţiunii de contrabandă”, anunţă anchetatorii.

ADVERTISEMENT

Judeţele Timiş şi Mehedinţi sunt printre cele în care au loc percheziţii. În Timiş, au loc trei percheziţii la Bucovăţ, iar în Mehedinţi ar fi vizată inclusiv locuinţa şefului Poliţiei de Frontieră.

Potrivit celor de la G4Media, care citează surse judiciare, vizat de verificări ar fi și șeful Poliției de Frontieră Mehedinți, comisarul Sorin Coman. Acesta a fost, anterior, șeful punctului de trecere a frontierei Porțile de Fier 1.

ADVERTISEMENT

Sursa citată informează că ar fi vorba de mai multe grupări care lucrau asemenea unei federații de sindicate. Vizați sunt liderul grupării Saizu, un polițist de la Rutieră și un polițist din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate care proteja grupările.

Săptămână plină pentru procurorii DIICOT

Angajații Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au avut o săptămână cu multe activități.

ADVERTISEMENT

Luni, 28 iunie, procurorii DIICOT Vrancea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au distribuit droguri de mare risc, pe care le-ar fi procurat din Belgia, către consumatori de pe raza județelor Vrancea și Galați.

”La data de 27.06.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor 3 inculpați, în timp ce au încercat să comercializeze cantitatea de 10 grame de cocaină.

Ulterior, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 45 de grame de cocaină și sumele de 5.020 de lire sterline, 400 de euro și 9.000 de lei.

De asemenea, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism și a 8 telefoane mobile.În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată pe site-ul DIICOT.

ADVERTISEMENT
Tags: