ADVERTISEMENT
News

Percheziții de amploare ale DIICOT: 150 de verificări la grupări de contrabandă, protejate de polițiști

Procurori DIICOT întreprind 150 de percheziții, miercuri dimineață, într-o acțiune care vizează destructurarea unor grupări infracționale protejate de polițiști.
Autor: Adrian Baciu | 30.06.2021 | 09:59
Percheziții de amploare ale DIICOT: 150 de verificări la grupări de contrabandă, protejate de polițiști
Percheziții de amploare ale DIICOT: 150 de verificări la grupări de contrabandă, protejate de polițiști. Sursa foto: hepta.ro

Miercuri dimineața, procurori DIICOT, cu sprijinul ofițerilor DGA, efectuează 150 de percheziții în mai multe județe din sudul și vestul țării.

ADVERTISEMENT

Acțiune de amploare a DIICOT. Peste 150 de percheziții la grupări de contrabandă, protejate de polițiști

Din primele informații, acțiunea vizează destructurarea unor grupări infracționale care ar beneficia de protecția unor polițiști.

”În această dimineaţă, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţerii DGA efectuează peste 150 de percheziţii în judeţe din sudul şi vestul ţării.

ADVERTISEMENT

Acţiunea vizează destructurarea unor grupări infracţionale care conlucrează în vederea comiterii infracţiunii de contrabandă”, anunţă anchetatorii.

Judeţele Timiş şi Mehedinţi sunt printre cele în care au loc percheziţii. În Timiş, au loc trei percheziţii la Bucovăţ, iar în Mehedinţi ar fi vizată inclusiv locuinţa şefului Poliţiei de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la G4Media, care citează surse judiciare, vizat de verificări ar fi și șeful Poliției de Frontieră Mehedinți, comisarul Sorin Coman. Acesta a fost, anterior, șeful punctului de trecere a frontierei Porțile de Fier 1.

Sursa citată informează că ar fi vorba de mai multe grupări care lucrau asemenea unei federații de sindicate. Vizați sunt liderul grupării Saizu, un polițist de la Rutieră și un polițist din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate care proteja grupările.

ADVERTISEMENT

Săptămână plină pentru procurorii DIICOT

Angajații Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au avut o săptămână cu multe activități.

Luni, 28 iunie, procurorii DIICOT Vrancea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

ADVERTISEMENT

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au distribuit droguri de mare risc, pe care le-ar fi procurat din Belgia, către consumatori de pe raza județelor Vrancea și Galați.

”La data de 27.06.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor 3 inculpați, în timp ce au încercat să comercializeze cantitatea de 10 grame de cocaină.

ADVERTISEMENT

Ulterior, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 45 de grame de cocaină și sumele de 5.020 de lire sterline, 400 de euro și 9.000 de lei.

De asemenea, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism și a 8 telefoane mobile.În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată pe site-ul DIICOT.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!