News

Percheziții de amploare în 7 județe, într-un dosar de proxenetism. S-au emis 43 de mandate în 36 de localități. Video

Poliția Română anunță percheziții de amploare în 7 județe, într-un dosar de proxenetism. Oamenii legii au emis 43 de mandate care sunt puse în aplicare în 36 de localități.
10.05.2022 | 10:34
Perchezitii de amploare in 7 judete intrun dosar de proxenetism Sau emis 43 de mandate in 36 de localitati Video
Poliția Română realizează percheziții  în 7 județe, într-un dosar de proxenetism. Sursa foto: gds.ro
ADVERTISEMENT

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, marți dimineață au loc percheziții domiciliare în mai multe județe ale țării.

Poliția Română realizează percheziții  în 7 județe, într-un dosar de proxenetism

Nu mai puțin de 43 de mandate de percheziție domiciliară, pentru 36 de locații au fost emise în cursul dimineții. Vizat este un dosar de proxenetism.

ADVERTISEMENT

Se fac verificări în județele Constanța, Buzău, Galați, Prahova, Tulcea, Călărași și Bacău.

La perchiziții iau parte polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, anunță Poliția Română.

ADVERTISEMENT

”În această dimineață (n.r. marți, 10 mai), polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, desfășoară activități într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Astfel, sunt puse în aplicare 43 de mandate de percheziție domiciliară, la 36 de locații din județul Constanța, precum și din județele Buzău, Galați, Prahova, Tulcea, Călărași și Bacău.

ADVERTISEMENT

Activitățile beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța și al polițiștilor inspectoratelor de poliție județene amintite”, se mai arată în comunicatul IGPR.

Perchezițiile în cazurile de proxenetism, tot mai numeroase în România

Relativ recent, la finalul lunii martie, procurorii DIICOT au efectuat percheziții în judeţul Prahova la o grupare de proxeneţi, care a reuşit să câştige peste 1,4 milioane dolari din exploatarea unor femei, obligate prin violenţă să se prostitueze în Franţa şi Spania.

ADVERTISEMENT

DIICOT anunță că, începând cu luna ianuarie 2019, pe raza municipiului Ploieşti, a fost constituită o grupare care a acţionat în mod coordonat până în anul 2022, specializată în săvârşirea unor infracţiuni grave, respectiv trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor, prin recrutarea persoanelor vătămate şi exploatarea acestora pe teritoriile Franţei şi Spaniei.

Membrii grupării au obţinut sume importante de bani de pe urma practicării prostituţiei pe teritoriul Franţei a mai multor persoane, recrutate prin metoda ‘lover boy’, acestea fiind forţate să continue activitatea prin ameninţări şi acte de violenţă îndreptate împotriva lor sau a membrilor familiei. Persoanele vătămate erau promovate pe diverse site-uri de profil ca fiind persoane ce oferă servicii sexuale contracost.

ADVERTISEMENT