ADVERTISEMENT
News

Percheziții de amploare în Buzău și Râmnicu Sărat. Este vizat traficul cu substanțe periculoase

Autor: Adrian Baciu | 01.09.2020 | 11:00
Percheziții de amploare în Buzău și Râmnicu Sărat. Este vizat traficul cu substanțe periculoase
Percheziţii privind achiziționare ilegală a 1 milion de măști. Prejudiciul este imens. Sursa foto: bizbrasov.ro

Polițiștii specializați în explozibili și substanțe periculoase au demarat, marți dimineață, percheziții importante în orașele Buzău și Râmnicu Sărat.

ADVERTISEMENT

Verificările forțelor din MAI sunt realizate la diferiți agenți economici, dar și la domiciliile administratorilor.

Conform Agerpres, activitățile sunt realizate într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de trafic de substanțe periculoase, vizată fiind fosfura de aluminiu.

ADVERTISEMENT

Percheziții de amploare în Buzău și Râmnicu Sărat. Este vizat traficul cu substanțe periculoase

Acțiune în forță a angajaților din Ministerul de Interne în dimineața zilei de marți, 1 septembrie. Poliţiştii au efectuat percheziţii la mai mulţi agenţi economici din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi din localităţile învecinate, într-un dosar ce vizează infracţiunea de trafic cu substanţe periculoase, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

”În dimineaţa aceasta (marţi dimineaţa n.r.), poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în domeniul CBRN (chimic, biologic, radiologic şi nuclear) din cadrul SIAS, pun în executare un număr de 10 mandate de percheziţie, pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat şi localităţilor învecinate. Sunt efectuate percheziţii la sediile şi punctele de lucru ale agenţilor economici, cât şi la domiciliile administratorilor.

ADVERTISEMENT

Activităţile sunt realizate într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de trafic de substanţe periculoase (fosfură de aluminiu)”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Ce este fosfura de aluminiu

Acțiunile de marţi ale poliției vin după ce alte descinderi au avut loc pe 21 august în patru judeţe la persoane bănuite că ar fi comercializat ilegal, ca produse pentru combaterea dăunătorilor, produse foarte toxice periculoase pentru sănătatea umană.

ADVERTISEMENT

Atunci, percheziţiile s-au desfăşurat în judeţele Buzău, Gorj, Sibiu şi Vâlcea. Acţiunea a vizat domiciliile unor persoane şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale, bănuite de producerea, deţinerea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice, cultivarea în scop de prelucrare a plantelor care conţin astfel de substanţe ori experimentarea produselor sau substanţelor toxice, fără drept.

Fosfura de aluminiu (AIP) este un pesticid ieftin, eficient și utilizat în mod obișnuit pentru prelucrarea cerealelor. Din nefericire, în prezent este și una dintre cele mai frecvente cauze de otrăvire cu pesticide agricole. Aceasta eliberează gazul de fosfură atunci când vine în contact fie cu umiditatea atmosferică, fie cu acid clorhidric în stomac.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!