News

Percheziții de amploare în Constanța. Polițiștii au verificat peste 40 de locuințe ale unor traficanți de droguri. 14 bărbați au fost reținuți

Percheziții în Constanța la locuințele unor traficanți de droguri. 14 bărbați au fost reținuți și peste 30 de persoane au fost duse la poliție pentru a fi audiate.
29.04.2022 | 11:06
Perchezitii de amploare in Constanta Politistii au verificat peste 40 de locuinte ale unor traficanti de droguri 14 barbati au fost retinuti
În urma perchezițiilor, au fost confiscate mai multe bunuri deținute de traficanții de droguri. Sursa foto: DIICOT, hepta/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peste 40 de percheziții au fost făcute în Constanța la locuințele unor traficanți de droguri. 14 bărbați au fost reținuți, iar alte peste 30 de persoane au fost duse le poliție pentru a fi audiate. S-au confiscat mai multe bunuri de valoare, cantități de substanțe interzise și sume mari de bani.

DIICOT, percheziții la casele unor traficanți de droguri din Constanța. 14 indivizi reținuți

Traficanții arestați au vârste cuprinse între 19 și 45 de ani. Întreaga misiune a fost îndeplinită de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog și procurorii DIICOT, în data de 27 aprilie.

ADVERTISEMENT

”La data de 27.04.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 14 inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe noi cu proprietăți psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au vândut droguri de risc și mare risc, precum și substanțe cu proprietăți psihoactive mai multor consumatori de pe raza județului Constanța, în comunitățile în care locuiesc”, a informat DIICOT, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Droguri, telefoane mobile, mii de euro și lire sterline, ridicate de la traficanții de droguri. Se dispune măsura de arest preventiv

Oamenii legii au confiscat de la inculpați droguri precum ectasy, canabis, 3-CMC, instrumente pentru cântărirea substanțelor interzise, peste 30 de telefoane mobile, mii de euro și lire sterline.

Vineri, cei 14 traficanți vor fi prezentanți Tribunalului Constanța cu propunere de arest preventiv, pentru 30 de zile, până la luarea unei decizii finale. Ar mai exista și un al 15-lea inculpat, dar nu a fost găsit. Așa că se va dispune arestare preventivă în lipsă.

ADVERTISEMENT

”Măsura a fost dispusă după ce, la data de 27.04.2022 au fost efectuate un număr de 42 percheziții domiciliare pe raza județului Constanța, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantitățile de 573 de comprimate de ecstasy, aproximativ 95 de grame de canabis, 60 de grame de rezină de canabis și 35 de grame de 3-CMC, mai multe instrumente folosite pentru cântărirea, porționarea și ambalarea drogurilor, 32 telefoane mobile, sumele de 20.350 de lei, 2.400 de euro și 2.000 de lire sterline, precum și bunuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de astăzi, cei 14 inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cu privire la un al cincisprezecelea inculpat se va propune arestarea preventivă în lipsă. Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, a mai informat DIICOT.

ADVERTISEMENT