News

Percheziții de amploare în România. DIICOT, sute de descinderi împotriva crimei organizate. Marcel Vela: ”Ziua Z”. Update

11.11.2020 | 12:08
Perchezitii de amploare in Romania DIICOT sute de descinderi impotriva crimei organizate Marcel Vela Ziua Z Update
ADVERTISEMENT

Procurorii DIICOT au demarat, miercuri dimineață, o amplă operațiune de percheziții domiciliare pe întreg teritoriul României, vizând grupările de crimă organizată.

UPDATE ora 12:12 / Ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut o declarație de presă, în care a ținut să anunțe că miercuri ”este ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracţionalităţii în România“.

ADVERTISEMENT

“În această zi am executat 619 misiuni în care am efectuat percheziţii şi descinderi la nivelul întregii ţări”, a spus Marcel Vela, precizând au avut loc 130 de descinderi pentru punerea în executare a unor mandate de arestare preventivă și a unor mandate europene de arestare.

Ministrul a mai spus că au fost vizate 21 de grupări infracţionale, care au creat un prejudiciu de 190 de milioane de lei şi de 160.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 8:38 / Nu mai puțin de 386 de percheziții au început în mai multe județe ale țării pentru destructurarea mai multor grupări infracționale organizate, suspectate de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranți, proxenetism, evaziune fiscală sau spălare de bani.

Acțiunea coordonată a procurorilor a fost declanșată ca urmare a faptului că, în ultimele luni, lideri ai unor importante grupări de criminalitate organizată care acționau în vestul Europei au revenit în țară.

ADVERTISEMENT

DIICOT, percheziții de amploare în toată România. Descinderi împotriva crimei organizate

DIICOT anunță că procurorii din subordine împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi al unităţilor subordonate efectuează miercuri dimineaţă 386 de percheziţii domiciliare vizând destructurarea unor grupări infracționale.

Acțiunea are au loc în județele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

”La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO și a unităților subordonate efectuează un număr de 386 de percheziții domiciliare, în cadrul unor ample acțiuni, vizând destructurarea unor grupări infracționale organizate.

Acțiunile se derulează concomitent pe raza județelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti.” informează DIICOT, conform G4Media.

Sunt vizate 24 de dosare penale

Conform primelor informații sunt vizate un total de 24 de dosare de trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, înşelăciune sau şantaj.

”Acţiunile procurorilor DIICOT și Poliției Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul activităţilor investigative derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranți, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranți, înșelăciune sau șantaj”, a mai informat DIICOT.

ADVERTISEMENT
Tags: