News

Percheziții de amploare în vama Borș: polițiști acuzați de luare de mită. Traficul este deviat

Poliţişti ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) și procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au descins în vama Borș. Mai mulți oamenii ai legii sunt acuzați de luare de mită.
07.12.2021 | 11:27
Perchezitii de amploare in vama Bors politisti acuzati de luare de mita Traficul este deviat
ADVERTISEMENT

Perchezițiile au avut loc, mai exact, marți dimineață, la Punctul de trecere a frontierei Borș I. Traficul rutier din zonă a fost blocat, temporar, vehiculele fiind direcționate spre Punctul de trecere a frontierei Borş ll.

De asemenea, descinderi au avut loc și la locuințele oamenilor legii, vizați fiind într-un dosar de corupție, după ce ar fi luat mită.

ADVERTISEMENT

Misiunea a pornit de la primele ore ale dimineții. Polițiștii români, ajutați de cei ungari

Toată misiunea a început încă de la ora 5:00, cu 100 de polițiști ai DGA și mai multe echipaje de jandarmi .La acțiune iau parte și oameni ai legii din Ungaria, potrivit presei locale, Ebihoreanul.

Trafic blocat in vama Bors
Trafic blocat in vama Bors. Sursa foto: Ebihoreanul

 

La vama Borș s-au format cozi uriașe de mașini, traficul fiind asfel pus în dificultate. Polițiștii reținuți și audiați ar fi ajutat la înlesnirea intrării în spaţiul Schengen a unor persoane care nu întrunesc toate condițiile necesare.

ADVERTISEMENT

Șase indivzi ar fi fost audiați până în momentul de față, ei fiind duși pentru a oferi explicații la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Faptele de ilegalitate ar fi fost comise în intervalul 2020-2021.

Alte percheziții importante la nivel național

Cazul de față amintește de unul similar de la sfârșitul lunii noiembrie. Atunci, DGA a descins la locuințele mai multor polițiști de la Brigada Rutieră București, acuzați fiind de luare de mită de la șoferi. Concret, acceptau sume de bani pentru a-i scuti de amenzi sau alte pedepse pe cei ce conduceau ilegal.

ADVERTISEMENT

”În această dimineață, au fost percheziții ale ofițerilor Direcției Generale Anticorupție la Secția de Poliție Locală din cartierul Pajura într-un dosar care vizează fapte de corupție.

Am dat ordin să se pună la dispoziția organelor de anchetă toate documentele solicitate și am cerut polițiștilor locali să colaboreze cu ofițerii DGA pentru aflarea în cel mai scurt timp a adevărului”, a scris pe facebook, edilul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT

Tot la sfârșitul lunii noiembrie, DIICOT a demarat o acțiune de amploare la nivel național. Mascații au descins la domiciului mai multor traficanți de de droguri, instituții sau grupuri infracționale.

”Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional”, conform procurorilor DIICOT.

ADVERTISEMENT