News

Percheziții de amploare la apropiați ai clanului Cămătaru. Sunt vizate șaisprezece persoane

Mai multe percheziții au avut loc miercuri, la apropiații clanului Cămătaru, iar șaisprezece persoane au fost duse la audieri.
26.05.2021 | 11:21
Perchezitii de amploare la apropiati ai clanului Camataru Sunt vizate saisprezece persoane
Arestări în clanul Cămătaru. Ce au găsit anchetatorii în casele interlopilor. Sursa foto: diicot.ro
ADVERTISEMENT

DIICOT și SGIV au dus la audieri mai multe persoane din anturajul clanului Cămătaru. Aceste ar fi șantajat mai multe firme obținând sute de mii de euro.

Au fost efectuate 17 percheziții și șaisprezece persoane au fost duse la audieri. Acestea sunt acuzate de săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

Percheziții de amploare la apropiați ai clanului Cămătaru

Acțiune de amploare. DIICOT a făcut 17 percheziții la apropiați ai clanului Cămătaru în București, Prahova și Ilfov. Aceștia sunt învinuiți că ar fi recuperat 500.000 de euro prin diferite metode folosind violența.

Persoanele care vor fi duse la audieri sunt acuzate de săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

”La data de 26.05.2021, procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară.

16 mandate de aducere, în București și județele Ilfov și Prahova, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și abuz în serviciu”, a anunțat DIICOT.

ADVERTISEMENT

Șaisprezece persoane vor fi aduse pentru audieri la sediul DIICOT.

De când sunt urmărite cele șaisprezece persoane

Potrivit unor surse printre cei care vor fi aduși la audieri se numără Box, Aticu sau Șpac. Polițiștii au făcut cercetări în acest dosar de la sfârșitul anului 2020 și până în prezent. Persoanele vizate ar fi recuperat de la oameni de afaceri prin utilizarea de violențe și amenințări aproximativ 500.000 de euro.

Cercetările sunt făcute de către procurorii DIICOT și ofițerii de poliție din cadrul Poliției Capitalei.

ADVERTISEMENT

Clanul Cămătarilor a fost considerată în urmă cu ceva vreme cea mai periculoasă rețea de crimă organizata din Capitală și avea peste 200 de membrii. Era specializata pe infracțiuni de șantaj, proxenetism, înșelăciune, taxă de protecție și cămătărie.

Din grupare făceau parte și numeroși foști sportivi de performanță. Liderul grupării este Ion Balint, cunoscut de toata lumea ca Nuțu Cămătaru. Acesta a fost mereu ajutat de fratele său Vasile Balint, zis Sile Cămătaru.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: